Nogomet

Marseille i Bodo/Glimt jedini do prednosti, šest golova u Rotterdamu

Mihaela Bradovski • petak, 08.04.2022.
Marseille i Bodo/Glimt jedini do prednosti, šest golova u Rotterdamu
Foto: EPA

U Konferencijskoj ligi domaće pobjede ostvarili su Marseille i Bodo/Glimt, ali i jedne i druge čeka teško gostovanje. Sva četiri para i ovdje su potpuno otvorena uoči uzvrata...

Marseille je na svom stadionu slavio protiv PAOK-a s 2:1 u zanimljivom susretu nakon kojeg Francuzi mogu žaliti što nisu bili i uvjerljiviji. Imali su domaćini više šansi, ali su dosta toga promašivali.

U prvom dijelu postigli su oba pogotka, prvi je zabio Gerson nakon sjajnog primanja lopte, spuštanja prsima i onda voleja s 15 metara. Drugi je zabio Dimitri Payet, iz kornera je lopta išla točno na njega na 20 metara, a on krasno iz prve pogodio za 2:0.

Na startu drugog dijela Živković je krasno petom ostavio loptu za El Kaddourija, a on zabio za 2:1. Gerson je u sudačkoj nadoknadi zaradio drugi žuti karton spriječivši kontru gostiju i propustit će uzvrat.

Antonio Mirko Čolak igrao je od 75. minute, a Duje Ćaleta-Car odradio je cijelu utakmicu.

Roma je poražena u Norveškoj kod Bodo/Glimta, najugodnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela europskih kupova. Norvežani su slavili s 2:1.

Rimljani su poveli u završnici prvog dijela kada je Mhitarjan sjajno proigrao Pellegrinija, a on iskosa pogodio u prvi kut.

U drugom dijelu domaćin radi preokret. U 56. minuti Wembangomo puca s 18 metara, lopta lagano pogađa Saltnesa, malo mijenja smjer i Rui Patricio uz dodatno lošu reakciju prima gol.

U 89. minuti, nakon ubačaja iz prekida Vetlesen glavom šalje loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Najefikasniji susret odigran je u Rotterdamu gdje je Feyenoord igrao 3:3 protiv Slavije Prag. Domaćin je poveo golom Sinisterre u desetoj minuti, ali Slavia u završnici prvog dijela vraća se golom Olayinke te sredinom drugog dijela preko Sora radi preokret.

Onda slijedi razdoblje domaćina koji radi preokret golovima Senesija i Kokcua da bi u 95. minuti Traore zabio za konačnih 3:3.

Konferencijska liga, četvrtfinale:
Marseille - PAOK 2:1
Bodo/Glimt - Roma 2:1
Leicester - PSV 0:0
Feyenoord - Slavia Prag 3:3

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Konferencijska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Feyenoord3:3Slavia Prag
Marseille2:1PAOK
Bodo/Glimt2:1Roma
Leicester City0:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!