Košarka

Jokić ispisao povijest, Nuggetsi osigurali doigravanje

Matej Kačan • petak, 08.04.2022.
Jokić ispisao povijest, Nuggetsi osigurali doigravanje
Foto: EPA

Sedam utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi, za neke je to bila i pretposljednja utakmica regularne sezone, a posljednje mjesto u doigravanje osigurali su Denver Nuggetsi...

I posljednje mjesto u NBA doigravanju napokon je popunjeno, a uzeli su ga Denver Nuggetsi koji su uspjeli održati svoju prednost nad Minnesota Timberwolvesima i osigurati si najmanje šesto mjesto u ligi.

Nuggetsi su do tog uspjeha stigli pobjedom nad Memphisom od 122:109, a opet je briljirao Nikola Jokić koji je ostvario 35 poena, 16 skokova i šest asistencija uz pet ukradenih lopti i postao je prvi igrač u povijesti koji je stigao do dvije tisuće poena, tisuću skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Pobjedom su Nuggetsi skočili na 48-33 omjer i utakmicu prije kraja regularne sezone imaju dvije pobjede više u odnosu na Minnesotu, te im samo ostaje riješiti pitanje petog ili šestog mjesta s Jazzom koji je na 48-32.

Wolvesi su svoj dio posla obavili i čekali su kiks, ali on se nije dogodio. Minnesota je sa 127:121 svladala San Antonio Spurse uz još jednu veliku partiju. Mladi Anthony Edwards ostvario je učinak karijere s 49 poena, a imao je i šest skokova te osam asistencija.

Uz poraz Spursa i pobjedu NO Pelicansa znamo i da će se u New Orleansu igrati prva utakmica play-ina između ove dvije ekipe, Pelicansi će dočekati Spurse. Pelicansi su sa 127:94 deklasirali Portland.

Na Istoku se vodi borba za drugo mjesto, ili bolje rečeno za izbjegavanje istog jer drugi ide na pobjednika prve play-in utakmice, što bi lako mogli biti jaki Brooklyn Netsi. A njima na megdan lako bi mogli Milwaukee Bucksi.

Aktualni prvaci svladali su Boston Celticse sa 127:121 i imaju pola pobjede viška. Do slavlja ih je vodio Giannis Antetokounmpo s 29 poena i 11 skokova, kod Bostona je Jaylen Brown ubacio 22 poena uz deset skokova i 11 dodavanja. Ovim rezultatom, kao i porazom Sixersa prvo mjesto Istoka osigurao je Miami Heat.

Ako ovako ostane, Boston će na Chicago Bullse koji će i definitivno biti sedmi nakon što su Toronto Raptorsi svladali Philadelphiju i otišli na dvije pobjede viška. U očitoj najavi prvog kruga, četvrte i pete momčadi Istoka, Pascal Siakam je s 37 poena, 11 skokova i 12 asistencija najavio da bi serija mogla biti jako dramatična.

Los Angeles Lakersi odmarali su prvu trojku nakon ispadanja iz svih kombinacija i takvi su poraženi od GS Warriorsa. Talen Horton Tucker ubacio je 40 poena, ali nije bilo dovoljno jer Warriorsi su slavili sa 128:112 uz 33 poena Klaya Thompsona te Warriorsi ostaju treći s pobjedom ispred Dallasa i možda nas čeka veliki dvoboj Stepha Curryja i Jokića u prvoj rundi.

NBA:
Charlotte - Orlando 128:101
Milwaukee - Boston 127:121
Toronto - Philadelphia 119:114
Minnesota - San Antonio 127:121
New Orleans - Portland 127:94
Denver - Memphis 122:109
Golden State - LA Lakers 128:112

FOTO: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!