Automoto

Ferrari i Verstappen opet najbrži na prvim treninzima, Alpine ugodno iznenadio

Matej Kačan • petak, 08.04.2022.
Ferrari i Verstappen opet najbrži na prvim treninzima, Alpine ugodno iznenadio
Foto: EPA

Ferrarijevi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz te Red Bullov Max Verstappen nastavili su dominaciju na početku sezone pa su najbrži bili i na prvim treninzima u Australiji...

Održana su prva dva slobodna treninga prije VN Australije u Melbourneu, a po prvim dojmovima sa staze opet nas čeka veliki dvoboj Ferrarijevih bolida i Red Bulla u kojem sjedi aktualni prvak svijeta Max Verstappen.

Ferrari i Red Bull opet su rame uz rame, ali se čini da je zasad Ferrari za nijansu brži jer na prvom treningu prvi je bio Carlos Sainz s 571 tisućinku boljim vremenom od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, a onda su išli Sergio Perez i Max Verstappen.

Na drugom treningu ponešto drukčija slika, ali opet Ferrari na vrhu, ovaj put Leclerc ispred Verstappena, dok je Sainz završio treći. Vrlo ugodno je iznenadio Alpine F1, na prvom treningu Esteban Ocon završio je šesti iza Landa Norrisa.

No, na drugom treningu Alpine se "ugurao" između Red Bullova pa je Fernando Alonso završio ispred Pereza na četvrtom mjestu, a neposredno iza Pereza, opet na šestom mjestu bio je Ocon pa se Alpine nameće kao treća momčad po brzini.

Norris je nastavio uzlaznu formu pa je i na drugom treningu bio osmi, a "u bodovima" je i domaći predstavnik Daniel Ricciardo pa se vidi da McLaren polako napreduje.

Zato je Mercedes opet razočarao. Lewis Hamilton na prvom treningu bio je sedmi, a George Russell 12., dok je na drugom Russell skočio na 11. mjesto, a Hamilton pao tek na 13.

U garažu Aston Martina se na stazi u Melbourneu, koja je znatno promijenjena i mnogo brža s četiri DRS zone, vratio Sebastian Vettel nakon koronavirusa, ali je imao problema s bolidom pa nije mnogo vremena proveo na stazi.

U subotu nas, opet u jako ranim terminima, čeka treći slobodni trening pa kvalifikacije. Treći trening na rasporedu je u pet ujutro po hrvatskom vremenu, dok su kvalifikacije u osam sati.

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!