Tenis

Anisimova iznenadila prvu nositeljicu Charlestona, ispale i Pliškova i Fernandez

Matej Kačan • petak, 08.04.2022.
Anisimova iznenadila prvu nositeljicu Charlestona, ispale i Pliškova i  Fernandez

U noći s četvrtka na petak odigrano je mnoštvo mečeva na WTA turniru u Charlestonu, a dogodila su se dva veća iznenađenja. U drugom kolu ispala je Leylah Fernandez, a u trećem prva nositeljica Arina Sabalenka...

Mlada kanadska senzacija, finalistica US Opena Leylah Fernandez također muku muči s pronalaskom forme. Fernandez je u drugom kolu WTA turnira u Charlestonu ispala u tri seta kao sedma nositeljica, a bolja od nje bila je Poljakinja Magda Linette.

Fernandez je sa 6:3 uzela prvi set, ali uslijedio je preokret i slavlje poljske tenisačice. Treće kolo donijelo je još veće iznenađenje, prva nositeljica Arina Sabalenka završila je svoj nastup.

Obrazac je bilo sličan, Bjeloruskinja je uzela prvi set s 6:3, a onda je 15. nositeljica Amanda Anisimova preokrenula sa 6:4 i 6:3 i stigla do pobjede. Šesta nositeljica Jessica Pegula nije dopustila iznenađenje, u tri seta bila je bolja od Coco Vandeweghe.

Veliko iznenađenje je i ispadanje treće nositeljice Karoline Pliškove koja nije ni pružila velik otpor Ekaterini Aleksandrovoj i pala je u dva seta sa samo četiri osvojena gema.

Mnogo se očekivalo od susreta devete i desete nositeljice, Belinde Bencic i Madison Keys, a bolja je bila Švicarka sa 6:4 i 6:4. Druga nositeljica Paula Badosa sad postaje prvi favorit za titulu nakon prolaska Claire Liu u tri seta.

Od iznenađenja još vrijedi izdvojiti i ispadanje 12. nositeljice Alize Cornet sa 7:6 i 7:5 protiv Anheline Kalinine. Četvrta nositeljica Ons Jabeur s lakih je 6:3 i 6:2 izborila treće kolo protiv Emme Navarro.

WTA, Charleston, drugo kolo:
Ons Jabeur (Tun/4) - Emma Navarro (SAD) 6:3, 6:2
Magda Linette (Polj) - Leylah Fernandez (Kan/7) 3:6, 6:3, 6:4
3. kolo:
Amanda Anisimova (SAD/15) - Arina Sabalenka (1) 3:6, 6:4, 6:3
Coco Vandeweghe (SAD) - Jessica Pegula (SAD/6) 6:4, 3:6, 6:4
Belinda Bencic (Švi/10) - Madison Keys (SAD/9) 6:4, 6:4
Anhelina Kalinina (Ukr) - Alize Cornet (Fra/12) 7:6(5), 7:5
Magda Linette (Polj) - Kaia Kanepi (Est) 6:3, 4:6, 6:2
Ekaterina Aleksandrova - Karolína Pliškova (Češ/3) 6:3, 6:1
Paula Badosa (Špa/2) - Claire Liu (SAD) 3:6, 7:6(8), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!