Fanatik

FANATIK: U Formuli kao u školi, zabaviš ekipu pa ideš kod ravnatelja

Matej Kačan • petak, 08.04.2022.
FANATIK: U Formuli kao u školi, zabaviš ekipu pa ideš kod ravnatelja

Sreće u svom prvom natjecateljskom vikendu ove sezone nije imao Sebastian Vettel, ali je barem nesvakidašnjom vožnjom skuterom po stazi u Australiji malo zabavio navijače...

Da se svijet vrhunskog sporta u svojoj srži natjecateljski ne razlikuje mnogo od obične utakmice na školskom igralištu, to odavno znamo. No, kad se i u ostalim stvarima oko najviše svjetske razine mogu povlačiti paralele s đačkim danima, to nas uvijek zabavi.

Jednu takvu situaciju imao je Sebastian Vettel na prvom treningu za VN Australije. Četverostruki svjetski prvak prve dvije utrke sezone je propustio zbog koronavirusa pa se odmah osjetio kao školarac po dolasku na treću utrku sezone.

"Osjećam se kao da kasnim na sat", u šali je prokomentirao Vettel, prije nego što su krenuli problemi.

Nijemac je po povratku u bolid doživio tehničke probleme pa je morao pokraj staze ostaviti svoj Aston Martin, onda je u maniri pravog vatrogasca ugasio dim na bolidu, a potom se odlučio malo zabaviti. Po stazi u Melbourneu je provozao skuter do garaža, usput malo mahao publici i zabavio ekipu kraj staze uz milijunski internetski auditorij.

No, nije taj vid zabave prošao bez posljedica jer Vettel je, opet kao u školi, zbog kršenja pravila i protokola na stazi pozvan pred redare koji su promotrili prekršaj.

Nadamo se da su Seba samo pecnuli po prstima i održali mu bukvicu jer čovjek očito zaista nema sreće, ali zato barem ima vrlo sadržajan prvi vikend svoje nove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!