Nogomet

Zekić: 'Pokušavam biti pozitivan, ali kako kaže pjesma 'smejem se, smejem se, a plakao bih''

Branimir Korać • subota, 09.04.2022.
Zekić: 'Pokušavam biti pozitivan, ali kako kaže pjesma 'smejem se, smejem se, a plakao bih''
Foto: FaH

Slaven Belupo je daleko od idealnog stanja, priznaje to i Zoran Zekić. Trener Koprivničanaca uz sve probleme pokušava posložiti momčad na što bolji način za dvoboj s Osijekom...

Težak posao je pred Zoranom Zekićem, dolazi njegov bivši klub, a Slaven Belupo je daleko od pravog izdanja.

"Moj Osijek, momčad koja je u vrhunskoj formi, situaciji i vrhunski vođena. Pokušavam biti pozitivan, ali kako kaže pjesma 'smejem se, smejem se, a plakao bih'. Sve je to dio života, vidjet ćemo tko će biti na raspolaganju."

"Ne smijem biti vulgaran, ali mi smo trenutno ono baš j.... stranka. S kim god igramo od tih favorita od nas svi očekuju da praktički ne bi trebali ni igrati. Navijao sam dobar dio mladosti za Dinamo, neki su za Partizan, Zvezdu, Velež, ja sam za Dinamo. Što se tiče Osijeka to je moj klub, moj grad, ali sve to ide sa strane, ja sam sada zaposlenik Slavena i imam najveću obavezu da budem profesionalac. Osijek je favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe."

Koprivničanci imaju problema s realizacijom, a Osijek teško prima pogotke što je dodatni problem.

"Osijek je najkompaktnija momčad u ligi. Imamo probleme s napadačima dugo, neki ih imaju dva-tri u rosteru, a nama se dogodila ta nesreća s ozljedom Krstanovića koji nikako ne može ući u ritam. S tim golgeterskim genom se rađaš, a možeš to još malo popraviti nekakvim iskustvom. Nećemo sada kukati, možda nađemo ovdje nekog tko će biti raspoloženiji."

Zekić nije zadovoljan kako igrači rade u posljednje vrijeme, došlo je do laganog pada.

"Jedno 15 igrača me izbacilo iz takta, mogu jedino sebe kao sportski direktor smijeniti s mjesta trenera, a ne želim to još uvijek. Ima tu svega, malo povišenih tonova, malo nervoze, malo neshvaćanja nekih životnih navika, ima tu dosta i mladosti.... I ja sam bio u takvim godinama svakakav. Uvijek kažem da mojim igračima nije potreban trener kada sve ide dobro, ali kada dođeš u ovakvu situaciju kada si u nekoj rezultatskoj krizi, onda tu treba pronaći dovoljno mudrosti i pameti te pozitive da se sve dobro završi."

"Dugo smo bili na maksimumu, jedno tri-četiri mjeseca gdje sam bio presretan i prezadovoljan njihovom izvedbom i ponašanjem, igrali smo jako dobrih utakmica i možda nekad iznad naših limita i čim malo to spustiš pa se tu poveže njih više, onda to više nije ta momčad kakva je bila."

Što se tiče borbe za naslov prvaka, nije htio posebno komentirati, on je u nekim drugim brigama.

"To je savršeno za našu ligu, ali nije savršeno da ta naša četvorka financijski i na svaki način toliko odmakne od svih. Ne sviđša mi se jer sam sada je u poziciji da se ne mogu približiti svojim nekim idejama i rezultatima da bi mogli nekog ugroziti. Za ligu je dobro, ali neću komentirati ništa jer se za svakom mojom riječi praši, a ja sam samo iskren čovjek. Neka se oni bore između sebe, a mi imamo svojih izazova+ i problema s kojima se mi borimo iz dana u dan. Ne samo sada nego borit ćemo se i u sljedećih par mjeseci, oko budžeta, kadra, kako dalje klub može funkcionirati. U ozbiljnoj smo situaciji i moramo pronaći model da budemo malo kvalitetniji i snažniji, da možemo sami sebe malo više respektirati."

Osječani neće doći kompletni, ali to ne bi trebalo predtavljati problem Bjelici.

"Napravili su predobar roster, ne znam ni sam koliko imaju uopće napadača. Kada radiš neku analizu pa vidiš jednu utakmicu igra ovaj, drugu onaj, pa četvrtu zaboraviš da je ovaj uopće tamo, zaista su se dobro pripremili za ove trenutke. Dolaskom Bjelice i povećanja budžeta koji je četiri puta veći nego kada sam ja bio. To su njihove stvari, ja se moram baviti svojim problemima."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!