Vodeni sportovi

Jug nastavio nizati pobjede u Ligi prvaka, totalni raspad Jadrana u drugom dijelu u Beogradu

Branimir Korać • subota, 09.04.2022.
Jug nastavio nizati pobjede u Ligi prvaka, totalni raspad Jadrana u drugom dijelu u Beogradu
Foto: FaH

Odigrani su susreti 12. kola Lige prvaka, a hrvatski klubovi ostvarili su polovičan učinak, u skladu s ovosezonskim rezultatima u ovom natjecanju. Jug je slavio protiv Spandaua, a Jadran je poražen od Novog Beograda...

Pobjedom Juga protiv Spandaua, Nijemci su otpali iz svake konkurencije za prolaz na završni turnir. Zaostatak za četvrtoplasiranim Hannoverom sada iznosi velikih sedam bodova dva kola prije kraja.

Jugaši su pitanje pobjednika riješili u završnici susreta, četiri sekunde prije kraja treće dionice poveli su 9:8 golom Alexandrosa Papanastasioua što je bio početak serije 4:0 koja je riješila pobjednika.

Kod Juga su se istaknuli Toni Popadić s 11 obrana te s po dva gola Loren Fatović, Papanastasiou, Stylianos Argyropoulos, Filip Kržić i Konstantinos Kakaris. Kod Spandaua po tri gola zabili su Dimitrios Nikolaides i Dmitri Holod.

Jadran je pokazao dva lica u susretu protiv Novog Beograda. U prvom poluvremenu bio je vrlo dobar, potpuno konkurentan te je vodio na odmoru 6:5. Međutim u drugom poluvremenu potpuno se raspao i drugi dio izgubio s čak 9:1. U zadnjih 14 minuta utakmice Novi Beograd je napravio seriju od čak 8:0 te slavio s 14:7.

Kod Novog Beograda tri gola postigao je Dušan Mandić, a kod Jadrana dva gola zabio je Jerko Marinić Kragić.

Jugaši su čvrsto treći u skupini B s osiguranim završnim turnirom dok je Jadran sedmi u skupini A i davno je otpao.

Skupina A, 12. kolo:
Novi Beograd - Jadran Split 14:7

Skupina B, 12. kolo:
Jug - Spandau 12:9

FOTO: HINA/Baldo MARUNČIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!