Košarka

Puntamika gostuje u Sinju: 'Alkar stvara prednost preko jednog od najboljih strijelaca lige'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 09.04.2022.
Puntamika gostuje u Sinju: 'Alkar stvara prednost preko jednog od najboljih strijelaca lige'

Nakon tri uzastopne pobjede košarkaše Puntamike danas očekuje gostovanje na vrućem parketu u Sinju...

Trijumfi protiv Šibenke, Furnira i Vrijednosnica Osijek odmakli su igrače Roka Jurline s dna ljestvice Lige za ostanak te je u narednih šest kola sve otvoreno, a prva prilika za nastavkom pozitivnog niza dolazi protiv Alkara kojeg su Zadrani ove sezone već dva puta svladali.

"U pozitivnom smo ozračju te smo nakon triju vezanih trijumfa puni samopouzdanja. Nadam se da ćemo ostati zdravi, bez ozljeda i bolesti, i da ćemo u skraćenoj rotaciji izdržati do kraja sezone. Prikažemo li istu razinu energije koju smo imali u posljednje tri utakmice, vjerujem da ćemo imati priliku doći do dva boda i u Sinju. Domaćini su u također u dobrom nizu te su favoriti u subotnjem susretu, no i mi ćemo imati što za reći. Očekujem vrlo zanimljiv okršaj, otvoren do samoga kraja" kazao je u najavi utakmice trener Puntamike Roko Jurlina koji bi na raspolaganju trebao imati sve igrače s kojima je započeo veliki pobjednički niz.

Sinjani su nakon nekoliko loših rezultata u posljednja dva kola svladali Adria Oil Škrljevo i Furnir te pred svojim navijačima traže nastavak pozitivnog niza koji bi ih dodatno odmakao od borbe za ostanak i približio mjestima koje vode u doigravanje.

"Alkar je vrlo neugodna momčad koja stvara prednost kroz pick igru jednog od najboljih strijelaca lige Patricka McGlynna. Najveći izazov će nam biti zaustaviti njegovu kreaciju, pokušati ga natjerati da potroši što je moguće više lopti za svoje poene i ne dopustiti mu da razigra suigrače. Ne smijemo zaboraviti ni na Francuza Louiserrea, kapetana Vučića i Krstanovića koji su svi redom vrlo kvalitetni igrači, no McGlynn vuče sve konce u igri sinjskog sastava te ćemo napraviti veliki posao uspijemo li njega zaustaviti", dodao je Jurlina.

Utakmica se igra u ŠD Ivica Glavan-Ićo, s početkom u 19 sati.

FOTO: Matej Nimac/KK Puntamika

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!