Tenis

Fucsovics jedini morao u treći set, Lajoviću srpski dvoboj na startu

Branimir Korać • nedjelja, 10.04.2022.
Fucsovics jedini morao u treći set, Lajoviću srpski dvoboj na startu
Foto: EPA

Veliki turnir u Monte Carlu otvoren je s četiri dvoboja nedjeljnog programa. Iz igre je već ispao jedan nositelj, Nikoloz Basilašvili predao je meč Grigoru Dimitrovu...

U srpskom dvoboju na otvaranju turnira u Monte Carlu Dušan Lajović upisao je pobjedu protiv Filipa Krajinovića u dva seta. Prvi set bio je potpuno u znaku Lajovića da bi u drugom setu Krajinović s četiri uzastopna gema vratio se iz ponora i imao set loptu, ali nije je iskoristio i odluka je pala u tie-breaku gdje je Lajović bio bolji.

Grigor Dimitrov nije se dugo zadržao na terenu, nakon samo 51 minute Nikoloz Basilašvili mu je predao meč kod rezultata 6:3, 2:0. Dimitrov je imao dobrih nastupa u Monte Carlu te se nada kako bi i ove godine mogao do kvalitetnijeg rezultata.

Davidovich Fokina upisao je pobjedu u dva seta protiv Marcosa Girona, dobio je prvi set sa 7:5, u drugom je Giron poveo s 3:0, ali nakon toga izgubio svih šest gemova.

Prolaz je izborio i Mađar Marton Fucsovics koji je odigrao dobar meč protiv Lloyda Harrisa i slavio u tri seta. Fucsovics je mogao i izbjeći treći set, ali loše je odradio završnicu tie-breaka.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:
Dušan Lajović (Srbija) - Filip Krajinović (Srbija) 6:2, 7:6(4)
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 15) 6:3, 2:0 predaja Basilašvilija
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) - Marcos Giron (SAD) 7:5, 6:3
Marton Fucsovics (Mađarska) - Lloyd Harris (Južna Afrika) 6:4, 67:7(5), 6:1

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!