Nogomet

Kopić: 'Utakmicu smo otključali drugom varijantom, Rijeka se dobro pripremila za našu prvu opciju'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.04.2022.
Kopić: 'Utakmicu smo otključali drugom varijantom, Rijeka se dobro pripremila za našu prvu opciju'
Foto: FaH

Dinamo je upisao jako važnu pobjedu u borbi za naslov prvaka. Slavio je u gostima kod Rijeke s 2:1 golovima Mahira Emrelija i Arijana Ademija nakon što je Gnezda Čerin u ranoj fazi doveo domaćina u vodstvo...

Željko Kopić očekivano je bio zadovoljan nakon pobjede na Rujevici. Dinamo nije dobro krenuo u utakmicu, ali zato ju je dobro završio i preokretom slavio s 2:1.

"Puno intenziteta, energije, preokret, bilo je svega. Loše smo krenuli u utakmicu, nismo bili kvalitetni u posjedu, stajali smo daleko od igrača i nismo dobro funkcionirali. Tijekom prvog dijela promijenili smo i formaciju da dobijemo više na širini terena i uspostavimo balans između posjeda i linije. U drugom dijelu smo bili dominantni i opasniji te zasluženo došli do sva tri boda. Pohvalio bih sve igrače s klupe koji su nam donijeli energiju i kvalitetu. Kada se zbroji cijela utakmica, zasluženi bodovi."

Kopićev prvotni plan nije funkcionirao i bilo je potrebno pronaći novo rješenje.

"Uspjeli smo utakmicu otključati drugom varijantom, Rijeka se dobro pripremila za ovaj naš početni sustav i uspjeli su nas iznenaditi. U konačnici smo tijekom utakmice ipak preuzeli više kontrole i energije prema naprijed te više dolazaka pred protivnički gol, to nam je na kraju donijelo preokret."

U drugom dijelu Kopić je bacio sve karte na napad nakon što je osjetio da Riječani padaju.

"Napravili smo što smo mislili da je potrebno. Tijekom utakmice smo preuzeli sve veći rizik prema naprijed, vidjeli smo da Rijeka nije intenzitetom i energijom na nivou prve polovice prvog dijela pa smo u tom dijelu mogli još više ići prema naprijed, a biti obrambeno stabilni. Svi su dobro odreagirali."

Prvi gol u dresu Dinama postigao je Mahir Emreli, a Kopić ističe koliko mu znači taj pogodak.

"Ima sam od sebe visoka očekivanja, imao je problema i s ozljedama i s formom, a pogodio je dvije prečke u zadnjim nastupima. Živio je za taj gol i tražio ga te mu sigurno nije bilo jednostavno, ali ni meni kao treneru vraćati ga kroz utaklmice da uhvati formu. Pokazao je danas kvalitetu i sretni smo zbog njega."

Iako su prije utakmice Modri pokušavali skinuti s vrata pritisak, nije bilo to tako lako napraviti.

"Koliko god smo mi pred utakmicu htjeli maknuti pritisak i dovesti se u stanje mirnoće, naravno da osjetiš taj pritisak. Nismo bili pravi, ušli smo pod dojmom i stisnuti, ali kada se utakmica odvrti, pokaže se koliko im je stalo i koliko im je ovo bilo bitno."

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!