Košarka

Poznati parovi play-ina, do pobjede svi kojima je ona trebala

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.04.2022.
Poznati parovi play-ina, do pobjede svi kojima je ona trebala
Foto: EPA

U ranom nedjeljnom terminu odigrana su četiri susreta na Istoku koja su odlučila o pozicijama u play-inu i parovima tog dijela doigravanja. Svi koji su se za nešto borili, upisali su glatku pobjedu...

Atlanta Hawksi imali su za što igrati u zadnjem susretu regularnog dijela sezone, gostovali su kod Houstona i trebali su pobjedu uz povoljan rasplet ostalih dvoboja kako bi napredovali s devete pozicije. Međutim pobjeda je upisana, ali su slavili i Cavsi i Netsi pa Atlanta ostaje na devetoj poziciji i gostovat će kod Cavsa.

Dvoboj protiv Rocketsa Hawksi su imali pod kontrolom, Houston je ionako davno otpao i završio je sezonu s najlošijim omjerom u ligi.

Najbolji kod Atlante bili su Trae Young s 28 poena i 11 asistencija, Danilo Gallinari s 26 poena te De'Andre Hunter s 22 poena. Kod Rocketsa Jalen Green ubacio je 41 poen, a Kevin Porter 26 poena uz osam skokova. Dodajmo i da je Bogdan Bogdanović kod Hawksa upisao 14 poena i sedam asistencija.

Niti Hornetsi nisu uspjeli pobjedom napredovati u poretku, oni su ostali na desetom mjestu i igrat će kod Brooklyn Netsa što je najteži izbor. Pokušali su to izbjeći pobjedom protiv Wizardsa, ali ona im na kraju nije pomogla.

U ovoj pobjedi istaknuli su se Terry Rozier s 25 poena i LaMelo Ball s 24 poena, deset skokova i devet asistencija. Kod Wizardsa Rui Hachimura ubacio je 21 poen, a Corey Kispert 20 poena.

Problema nisu imali niti Netsi kojima je pobjeda donijela sedmu poziciju s kojom imaju prednost domaćeg terena u susretu protiv Hornetsa. Slavili su za kraj regularnog dijela protiv Pacersa sa 134:126.

Kyrie Irving ubacio je 35 poena uz sedam skokova, Bruce Brown 21 poen uz sedam skokova, a po 20 poena dodali su Kevin Durant (deset skokova, 16 asistencija) i Andre Drummond (13 skokova). Kod Pacersa Oshae Brissett ubacio je 28 poena uz osam skokova, a Buddy Hield 21 poen uz šest asistencija.

Bucksi su odmarali sve glavne igrače, jedino je startao Jrue Holiday i to kako bi dobio bonus koji mu je zagarantiran. Igrao je sedam sekundi, napravio prekršaj i izašao iz igre.

Bucksi u takvom sastavu nisu imali šanse protiv Cavsa koji su imali za što igrati i visoko su poraženi sa 133:115.

Kevin Love ubacio je 32 poena uz deset skokova (8/11 trica), a Lauri Markkanen dodao je 23 poena i sedam skokova. Kod poraženih Sandro Mamukelašvili ubacio je 28 poena uz 13 skokova, Thanasis Antetokounmpo 27 poena uz pet skokova, a Jordan Nwora 24 poena uz deset skokova.

NBA:
Houston Rockets - Atlanta Hawks 114:130
Charlotte Hornets - Washington Wizards 124:108
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 134:126
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 133:115

Parovi play-ina:
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs
LA Clippers - New Orleans Pelicans

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!