Ostali sportovi

Mladostašice odradile dva dvoboja s jakim Slovenkama, spremne su za polufinale

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.04.2022.
Mladostašice odradile dva dvoboja s jakim Slovenkama, spremne su za polufinale

Odbojkašice Mladosti, do sada jedina neporažena i vodeća ekipa u Superligi nakon odigrana 22 kola, sa 64 boda i omjerom pobjeda i poraza u setovima 66-7, u utorak 12. travnja kreću s polufinalnom serijom za prvakinje Hrvatske.

U 19 sati u svojoj dvorani Dom odbojke Bojan Stranić ugostit će četvrtoplasiranu ekipu Superlige, Ennu Vukovar, koja je sakupila 39 bodova uz omjer pobjeda i poraza 14-8. Polufinalna se serija, baš kao i finalna, igra na dvije pobjede, pa je uzvrat zakazan u Vukovaru u petak 15. travnja u 19 sati.

Mladostašice su s Vukovarkama nedavno odigrale u Domu odbojke susret u pet setova, bio je to ogled 21. kola 26. ožujka kada su domaće slavile s 3:2, nakon što su gošće povele s 2-0 u setovima. Također, valja se prisjetiti i da je Mladost tada odigrala možda i bez najvažnije dijagonale u igre, organizatorice igre Klare Perić i korektorice Mike Grbavice, koje su izostale zbog ozljeda i bolesti, a i još neke igračice nisu bile u najboljem fizičkom stanju zbog ozljeda.

Bio je to ujedno i posljednji susret koji je s klupe vodio dotadašnji trener Leonard Barić, koji je ove sezone mladostašice vodio do polufinala Kupa CEV, i kojega je nakon toga zamijenio Branislav Franić, dugogodišnji trener u klubu koji je do tog trenutka vodio drugu ekipu Mladosti koja se uspješno natječe u Prvoj ligi, i koja je regularni dio završila na trećoj poziciji.

Prije ovog novog ogleda s Vukovarkama trener Branislav Franić će najprije nešto reći o prilagodbi na ekipu:

"Iako sam i do tada svaki dan bio u dvorani i gledao ih na trenizima, ipak je drugačije trenirati tu ekipu pa mogu reći da se još uvijek pomalo upoznajemo. Tek smo šest-sedam zajedničkih treninga odradili. Jasno mi je da nema vremena za bilo kakove korijenite promjene u ekipi, tek tu i tamo pokušavamo promijeniti neki detalj u igri."

Između dva službena susreta s Vukovarkama, onog 21. kola i ovog sada prvog polufinalnog, mladostašice su odigrale i derbi cijele Superlige, utakmicu 22. kola protiv drugoplasirane Marine Kaštela i pobijedile s 3:0 (15, 14, 16) za samo 66 minuita igre, pod paskom novog trenera Franića.

"Protiv Marine je to dobro izgledalo, djevojke su imale pravi pristup susretu i odradile ga kako treba", nije htio previše o tom svom prvijencu zboriti Franić, okrenuvši se stoga nedavnim prijateljskim utakmicama kao 'generalki' za polufinale:

"Odigrali smo dva trening susreta sa slovenskom ekipom iz Kamnika, obje su utakmice završile u pet setova, jednom, smo dobili mi, drugi puta one. Ali, to je najmanje važno, jer nama su trebali jaki ogledi pred polufinale, a to smo upravo i dobili. Puno smo kombinirali, i mi i oni, dakle, bile su to baš u pravom smislu prijateljske trening utakmice."

I za kraj, vrlo kratko o prvom susretu s Ennom Vukovar:

"Znamo njihovu snagu i kvalitetu, ali pokušat ćemo ostvariti cilj i plasirati se u finale, i to na najkraći mogući način, kroz dvije utakmice. Neće biti lagano, imamo ponovno nekih problema s ozljedama igračica, ali nadam se da će se to ipak nekako sanirati do prve utakmice. Iako imamo mogućnost odigravanja treće utakmice ponovno kod nas u Domu odbojke, želja je sve okončati već u petak u Vukovaru", za kraj će novi trener odbojkašica Mladosti Branislav Franić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!