Rukomet

Predstavljeni novi dresovi, Horvat poručio: 'Vjerujem da ćemo odigrati dvije prave utakmice'

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.04.2022.
Predstavljeni novi dresovi, Horvat poručio: 'Vjerujem da ćemo odigrati dvije prave utakmice'
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči dva kvalifikacijska dvoboja protiv Finske, odlučujuća na putu do Svjetskog prvenstva...

Niti na ovom okupljanju ne može bez problema, Hrvatska je ponovno nekompletna, poveći broj igrača je ozlijeđen.

"Otpalo nam je osam igrača i pozvali smo nešto novih. Imamo nešto ozlijeđenih igrača, ali svi koji su ovdje spremni su odigrati dvije dobre utakmice protiv Finske. Fali nas dosta, Čupić, Martinović, Šebetić, Musa, Mandić...", kaže Hrvoje Horvat.

Zbog ozljede za vikend nije nastupio Luka Cindrić, ali bit će spreman za Fince.

"Dobio je udarac u kvadriceps pa je propustio zadnju utakmicu Barcelone, ali danas se osjeća dobro, bio je na pregledima i odradit će trening tako da će u srijedu moći igrati."

Finsku ne želi podcijeniti, ali niti precijeniti.

"Treba dobro procijeniti gdje je Finska, sigurno je da to nije jedna Danska, ali riječ je o skandinavskoj reprezentaciji koja igra brz rukomet i probat će na svom terenu agresivnom zonom 6-0 i lakim golovima iz tranzicije parirati nam. Treba biti maksimalno oprezan, dobro smo se pripremili, svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Traži se maksimalna odgovornost i koncentracija te vjerujem da ćemo odigrati dvije prave utakmice i u Finskoj i doma u Varaždinu."

Horvat ističe kako je reprezentacija imala dosta koristi od prošlog okupljanja na kojem se dobro treniralo, bez odigravanja utakmica.

"Nama je svaki igrač kojeg pozovemo bitan, bio on mlađi ili stariji, mi ne gledamo tko je više, a tko manje bitan. Svaki igrač kojeg pozovemo ima svoju ulogu koju treba odraditi. Naravno da nam nije drago kada bilo tko otpadne, ali navikli smo na te stvari. Dobro smo iskoristili prošlo okupljanje da se malo kompletiramo i ponovimo neke stvari tako da smo i napravili već određene pripreme za utakmicu s Finskom i očekujem da će se to odmah vidjeti."

Hrvatska je favorit protiv Finske, no Horvat spušta loptu na zemlju.

"Unaprijed proglašavati nekog favoritom nema baš puno smisla jer je bitno jedino ono što se pokaže u tih 60 minuta. Mi moramo respektirati Finsku, ali na kraju će biti važna samo naša izvedba i ono što ćemo mi pokazati."

Ujedno su i predstavljeni novi dresovi muške i ženske reprezentacije u bijeloj, crvenoj i modroj boji.

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!