Košarka

Osim Lakersa, i Kingsi će ovo ljeto tražiti novog trenera

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.04.2022.
Osim Lakersa, i Kingsi će ovo ljeto tražiti novog trenera
Foto: Mišo Gulić

Ponedjeljak nakon kraja regularne NBA sezone očekivano je crni dan za trenere ekipa van doigravanja pa je bez posla nakon Franka Vogela ostao i Alvin Gentry...

Dan nakon završetka regularne NBA sezone očekivano donosi velike vijesti oko ekipa koje nisu izborile doigravanje i zato moraju nešto mijenjati. Tako su već prvog dana upražnjena dva trenerska mjesta.

Osim Franka Vogela kojem su se zahvalili LA Lakersi, njihovi divizijski rivali iz Kalifornije Sacramento Kingsi također će promijeniti trenera i dosadašnji v.d. te pozicije Alvin Gentry može tražiti novi posao.

Gentry je u listopadu postao glavni pomoćnik Lukeu Waltonu, a nakon otkaza Waltonu u studenom je odradio sezonu do kraja. Kingse je doveo do omjera 30-52 i 12. mjesta na Zapadu, a nedostajale su mu četiri pobjede za mjesto u play-inu.

Kako prenosi The Athletic, Kingsi odmah započinju potragu za novim rješenjem na klupi, a 68-godišnji Gentry kreće u potragu za novim poslom ili će u mirovinu. Svakako je najupamćeniji ostao kao trener Phoenix Sunsa, kao i pomoćnik u šampionskoj ekipi Warriorsa 2015.

Tome dodajmo i nastavak na raniju vijest o Lakersima i Vogelu. Kako donose američki mediji, prva želja Lakersa za zamjenu je Nick Nurse, trener koji je vodio Toronto Raptorsa do NBA naslova, a i ove je sezone izborio doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!