Nogomet

Nekadašnji igrač Reala i kolumbijske reprezentacije u kritičnom je stanju nakon prometne nesreće

HINA, Matej Kačan • utorak, 12.04.2022.
Nekadašnji igrač Reala i kolumbijske reprezentacije u kritičnom je stanju nakon prometne nesreće
Foto: Dejan Popek

Freddy Rincon, nekadašnji vezni igrač Real Madrida i trostruki predstavnik Kolumbije na Svjetskim prvenstvima, u životnoj je opasnosti nakon što je doživio prometnu nesreću...

Bivši slavni veznjak kolumbijske nogometne reprezentacije Freddy Rincon (55) u kritičnom je stanju nakon prometne nesreće u Caliju.

Kako prenose kolumbijski mediji, Rinconov automobil zabio se u autobus oko 4:30 ujutro u Caliju, a on je bio jedan od pet ozlijeđenih.

"Fuerza Freddy, cijeli Cali vam šalje svu svoju vjeru i energiju za vaš brzi oporavak", napisao je na twitteru gradonačelnik Calija Jorge Ivan Ospina.

Rincon je uz Carlosa Valderramu i Faustina Asprillu obilježio jedno veliko razdoblje kolumbijskog nogometa. Za reprezentaciju je upisao 84 nastupa i postigao 17 golova, a nastupio je na tri svjetska prvenstva (1990, 1994, 1998).

Proslavio se golom na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine kad je u sudačkoj nadoknadi utakmice zabio pogodak za 1:1 protiv Njemačke koji je Kolumbiju prvi put u povijesti odveo u drugi krug SP-a.

Tijekom klupske karijere igrao je za Americu Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos i Cruzeiro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!