Ostali sportovi

Kreće polufinale za odbojkaše Mladosti: 'Kvalitetu Varaždinaca dobro znamo'

Sportnet • utorak, 12.04.2022.
Kreće polufinale za odbojkaše Mladosti: 'Kvalitetu Varaždinaca dobro znamo'

Odbojkaške Superlige u muškoj iženskoj konkurenciji stigle su do polufinala, a prvi favoriti za muški naslov, odbojkaši Mladosti u svoju polufinalnu seriju kreću u srijedu protiv Kitro Varaždina...

Odbojkaši Mladosti u srijedu u 17:00 sati u svom Domu odbojke na Savi ugošćuju momčad Kitro Varaždina u okviru prvog susreta polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Mladostaši su u ovaj play-off krenuli s prve pozicije Superlige, nakon odigrana 22 kola imaju 64 boda i skor 21-1, dok su Varaždinci četvrti s 45 bodova i skorom 15-7.

Aktualni prvaci Hrvatske favoriti su u ovoj polufinalnoj seriji, a na Savi i ne bježe od tog saznanja. Trener odbojkaša Mladosti Radovan Gačič stoga pred dvoboje s Kitro Varaždinom kaže:

"Znamo dobro kvalitetu Varaždinaca, igrali smo s njima ove sezone tri susreta i sva tri dobili, no to ne znači da ćemo ući u susret opušteni. Favoriti jesmo, želimo to riješiti u dvije utakmice, a za to će nam trebati koncentracije. Bolja smo momčad i želimo to i dokazati na terenu. Uzvrat se igra već u subotu u Varaždinu, pa želimo prije blagdana riješiti pitanje prvog finalista prvenstva Hrvatske, tako da uopće i ne razmišljamo o eventualnoj trećoj utakmici."

Mladostaši u dvotjednoj stanci, uvjetovanoj nastupom hrvatske juniorske reprezentacija na kvalifikacijskom turniru za odlazak na EP, nisu samo trenirali već su i odigrali dva vrlo kvalitetna trening-ogleda.

"Igrali smo protiv momčadi ACH Voley u Ljubljani, te ugostili Calcit Kamnik. Bila su to dva vrlo kvalitetna prijateljska susreta koja su nas održala u natjecateljskom ritmu, iako smo tu dosta kombinirali sa sastavom. Stoga spremni dočekujemo Kitro Varaždin, s kompletnim sastavom u kojem svi konkuriraju za igru", rekao je na kraju trener Mladosti Radovan Gačič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!