Tenis

Marčinko u dva seta bolja od Terzijske i donijela prvi hrvatski bod protiv Bugarske

Matej Kačan • utorak, 12.04.2022.
Marčinko u dva seta bolja od Terzijske i donijela prvi hrvatski bod protiv Bugarske

Jako dobro krenuo je i drugi hrvatski dan na Billie Jean King Cupu. Hrvatska je povela protiv Bugarske, a prvi bod donijela je Petra Marčinko pobjedom nad Julijom Terzijskom...

Hrvatske tenisačice i dalje su bez krivog koraka na turniru Billie Jean King Cupa u Antalyji. Nakon 3-0 pobjede nad Šveđankama, Hrvatska je u drugi dan turnira krenula pobjedom Petre Marčinko.

U utorak se igra protiv Bugarske, a prva suparnica za Marčinko bila je Julia Terzijska, 26-godišnja tenisačica koja je 522.na WTA ljestvici i uglavnom nastupa na turnirima sličnog ranga kao i Petra, ITF turnirima na 25 ili 50 bodova.

Problema za Marčinko bilo je, ali nešto manjih na kraju drugog seta. Prvi set je bio malo čudan jer su se na bje strane uglavnom gubili servisi. Od deset gemova čak devet je završeno izgubljenim servisom i breakom, a jedini servis obranila je Marčinko u trećem gemu pa je uzela prvi set sa 6:4.

U drugom setu ipak mnogo sigurnija mlada Hrvatica, krenula je silovito s 3:0, kasnije uzela još jedan break i stigla nadomak pobjede s 5:1. Pokušala je Terzijska breakom za 5:2 započeti povratak i uslijedili su manji problemi.

Osvojila je Bugarka tri gema u nizu s dva breaka, ali kad je servirala za 5:5 i potpuni povratak, Marčinko dolazi do novih break šansi te druge i treće meč lopte koju sigurno koristi i ipak uzima pobjedu.

Druga će na teren Petra Martić koja protiv 226. tenisačice svijeta Isabelle Šinikove traži drugi hrvatski bod te pobjedu i nad Bugarskom.

Billie Jean King Cup, Skupina 1:
Hrvatska - Bugarska 1-0
Petra Marčinko - Julia Terzijska 6:4, 6:4

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!