Nogomet

Modrić u vrhu Goalove liste kandidata za Zlatnu loptu

Matej Kačan • utorak, 12.04.2022.
Modrić u vrhu Goalove liste kandidata za Zlatnu loptu
Foto: EPA

Novo priznanje za nedavne igre Luke Modrića stiže s poznatog nogometnog medija Goal.com koji je Modrića smjestio na peto mjesto svoje liste kandidata za Zlatnu loptu...

Poznati nogometni portal Goal.com svakog mjeseca izbacuje svoju Power rankings listu 20 najboljih nogometaša u utrci za Zlatnu loptu, a u novom izdanju u samom vrhu je i Luka Modrić.

Goal podsjeća da su promijenjena pravila i za 2022. se gleda učinak u jednoj sezoni, a ne u kalendarskoj godini. Također, veći će naglasak biti na individualnim igrama i ostvarenjima igrača nego na momčadskom uspjehu.

Nova pravila znače i da se SP u Kataru neće brojati za ovu, već za 2023. godinu. U odnosu na prethodnu listu, iz 20 najboljih ispali su Edouard Mendy, Dušan Vlahović, Sebastien Haller i Cristiano Ronaldo.

Modrić je ostao na petom mjestu, Goal mu broji šest pogodaka i deset asistencija uz osvajanje Superkupa u ovosezonska postignuća, a ovako ga opisuje:

"Modrić je dao još jednu raskošnu asistenciju za Karima Benzemu protiv Chelseaja u utakmici u kojoj je osvajač Zlatne lopte 2018. još jednom impresionirao u Ligi prvaka.

Njegova važnost za momčad Carla Ancelottija pokazana je i kad je ostavljen na klupi u subotnjoj pobjedi nad Getafeom. Los Blancosi su bili odlučni da odmore svoju zvijezdu ususret uzvratu protiv aktualnih prvaka Europe u utorak."

Prvi na listi je Modrićev suigrač Karim Benzema koji je preskočio Bayernovog Roberta Lewandowskog, a između njih i Modrića smjestili su se Mohamed Salah i Kylian Mbappé.

Goalova lista za Zlatnu loptu:
1. Karim Benzema
2. Robert Lewandowski
3. Mohamed Salah
4. Kylian Mbappé
5. Luka Modrić
6. Sadio Mane
7. Kevin de Bruyne
8. Vinicius
9. Phil Foden
10. Trent Alexander-Arnold
11. Bernardo Silva
12. Diogo Jota
13. Joao Cancelo
14. Riyad Mahrez
15. Christopher Nkunku
16. Thomas Müller
17. Harry Kane
18. Son Heung-min
19. Pedri
20. Erling Haaland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!