Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači ostvarili državne rekorde na SP u Montrealu

Sportnet • utorak, 12.04.2022.
Hrvatski brzoklizači ostvarili državne rekorde na SP u Montrealu

Proteklog vikenda Montreal je bio domaćin Svjetskog prvenstva u brzom klizanju na kratke staze, a hrvatska reprezentacija za svoje je standarde ostvarila dobre rezultate s nekoliko državnih rekorda...

Pod vodstvom trenera Ingmara van Riela, Hrvatsku su predstavljali Valentina Aščić, Katarina Burić, Martin Kolenc i Ivan Martinić. Najbolji plasman od naših predstavnika ostvario je Martin Kolenc u disciplini 500 m u kojoj je prolaskom u četvrtfinale uz postavljeni novi državni rekord osvojio 18. mjesto.

Uspješnom nastupu dodao je 24. mjesto i novi rekord i u disciplini 1000 m. Državni rekord i 22. mjesto u istoj disciplini ostvarila je Valentina Aščić u ženskoj konkurenciji, a najbolji plasman za naše predstavnice ostvarila je u disciplini 500m osvajanjem 21. mjesta.

Svoj četvrti naslov svjetske prvakinje osvojila je korejska klizačica Min Jeong Choi. Ujedno je i najzaslužnija za zlatnu medalju korejske ženske štafete u napetoj završnici finalne utrke. S tri pobjede u pojedinačnim disciplinama, prošlogodišnji naslov svjetskog prvaka u muškoj konkurenciji obranio je Shaoang Liu iz Mađarske, dok je Koreja i u muškoj konkurenciji osvojila zlato u štafeti.

Uz izostanak nekoliko favorita za osvajanje medalja u obje konkurencije, natjecanje je obilježio i oproštajni nastup kanadskog klizača Charlesa Hamelina pred svojom domaćom publikom. Nakon osvojenih 14 naslova svjetskog prvaka i četiri zlatne medalje na olimpijskim igrama, s kćerkom u naručju otklizao je svoj oproštajni krug.

Ovim natjecanjem za naše brzoklizače završena je izuzetno uspješna natjecateljska sezona 2021./22. u kojoj su nastupili na 22 međunarodna natjecanja, uz ostvareni plasman Hrvatske na Zimske olimpijske igre kao vrhunac uspjeha i rezultat intenzivnih priprema i treninga posljednjih godina.

FOTO: (s lijeva na desno): trener Ingmar van Riel, Martin Kolenc, Ivan Martinić, Valentina Aščić, Katarina Burić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!