Ostali sportovi

Možnik: 'Dubrovnik će ugostiti 150 najutjecajnijih dužnosnika svjetske gimnastike'

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 12.04.2022.
Možnik: 'Dubrovnik će ugostiti 150 najutjecajnijih  dužnosnika svjetske gimnastike'

Pred Hrvatskim gimnastičkim savezom intenzivno je razdoblje organizacije niza velikih događanja, a što nas to sve čeka u tjednima koja slijede, otkrio je predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

"Hrvatski gimnastički savez dobio je veliku čast, ali i veliku odgovornost da bude domaćin organizaciji važnih sastanaka Svjetske gimnastičke federacije (FIG) od 23. do 29. svibnja u Dubrovniku. Prvenstveno to su sastanci Vijeća FIG-e, zatim Izvršnog odbora te Predsjedništva. Osim toga, na prijedlog predsjednika FIG-e, Morinarija Watanabea, dogovoreno je da se u Dubrovniku održi i ceremonija primopredaje vlasti FIG-e. S obzirom da je krajem prošle godine bio Izborni kongres FIG, pa su se ljudi u određenim tijelima izmijenili, ta ceremonija prvi put će se na ovaj način održati izvan sjedišta FIG-e, izvan Lausanne i odabran je upravo Dubrovnik", ponosno je objasnio Možnik.

"Ugostit ćemo i sastanke Tehničkih odbora Svjetske federacije, konkretno muške i ženske sportske gimnastike te gimnastike za sve. Kroz sve te događaje u Dubrovniku će boraviti oko 150 utjecajnih i visoko pozicioniranih sportskih dužnosnika iz više od 50 zemalja svijeta."

Hrvatski gimnastički savez 2017. godine u Splitu je bio domaćin Izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije, a sada je nova velika prilika predstaviti Savez na svjetskoj razini.

"Naša želja je organizirati Svjetski FIG kongres 2024. godine također u Dubrovniku, stoga nam je ovo prilika pokazati i naš Savez i Hrvatsku u najboljem svjetlu. Ovo je i sjajna prilika za naše partnere na ovom projektu, Hrvatsku turističku zajednicu, Turističku zajednicu Grada Dubrovnika kao i za sam Grad Dubrovnik kako vratiti sve ove visoke uzvanike ponovno u Hrvatsku. Važnost ovog događaja za sport u Hrvatskoj prepoznao je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao suorganizator. Proteklog tjedna u Dubrovniku su na pregledu lokacije bili predstavnici FIG-e Zina Terrier i Pierre Droz koji su zadovoljni s dosadašnjim dijelom organizacije i svemu što su vidjeli i vesele se povratku u Dubrovnik u svibnju."

Samo 10 dana nakon gimnastičkog tjedna u Dubrovniku, svjetska gimnastika seli se na drugi kraj Hrvatske, u Osijek na DOBRO World Cup (9. - 12. lipnja).

"Jedna od promocija gimnastike i Svjetskog kupa biti će 28. svibnja kroz projekt Najduža gimnastička špaga koji je prije nekoliko godina krenuo iz Osijeka, a do danas se proširio u niz najvećih hrvatskih gradova. Ove godine s obzirom na događanja FIG-e u Dubrovniku, uključiti ćemo i ovaj grad gdje će gimnastičari klubova Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kroz cijeli Stradun napraviti ljudsku špagu u isto vrijeme kada i njihovi gimnastički kolege u Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru. Krajem svibnja očekuje nas i Prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, pa netom prije Svjetskog kupa u Osijeku će se održati i PH u sportskoj gimnastici… Pred nama je intenzivan period, ali siguran sam da ćemo biti spremni za sve izazove", poručio je Možnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!