Košarka

Puntamika dočekuje Škrljevo: 'Oni će svoje zabiti, na nama je da ih natjeramo da potroše što više lopti'

Sportnet • srijeda, 13.04.2022.
Puntamika dočekuje Škrljevo: 'Oni će svoje zabiti, na nama je da ih natjeramo da potroše što više lopti'

Nakon niza dobrih partija i tri pobjede u nizu uz tijesan poraz od Alkara u Sinju, košarkaši Puntamike dodatan odmak od dna ljestvice traže u Jazinama protiv prve momčadi Lige za ostanak, Škrljeva...

Košarkaši Puntamike danas poslijepodne u šestom kolu Lige za ostanak dočekuju Adria Oil Škrljevo. Pobjeda bi dodatno odmakla igrače Roka Jurline od posljednje pozicije na ljestvici koja donosi izravno ispadanje iz lige i ostavila „Zelene“ u kombinacijama za drugim mjestom koje vodi u doigravanje.

"Budemo li na energetskoj razini na kojoj smo bili u drugom poluvremenu subotnjeg susreta protiv Alkara i u prethodne tri utakmice, vjerujem da će susret otići u pozitivnom smjeru po nas. U našem prvom međusobnom okršaju u Ligi za prvaka nisam mogao računati na Emilija Banića i Davida Pavina koji bi trebali participirati u današnjem dvoboju, što nam uvelike diže šanse", kazao je trener zadarskog sastava.

Gosti su prošlotjednom pobjedom nad Vrijednosnicama Osijek prekinuli negativan niz te u Jazine stižu napraviti novi korak k potvrdi plasmana u doigravanje. Najveća opasnost prijeti od Zadranina Tonija Jelenkovića i kapetana Josipa Barnjaka te će glavni naglasak domaće obrane biti na zaustavljanju kreacije Škrljeva iz vanjske linije.

"Oni će zasigurno zabiti svoj fond poena, a na nama je da ih natjeramo da pritom potroše što je moguće više lopti. Škrljevo igra dosta atipičnu košarku u kojoj igrači imaju puno slobode. Kada Jelenković i Barnjak odigraju dobro oni u pravilu dobivaju, u protivnom su u problemu. Budemo li imali dobar obrambeni pristup i nametnemo li se suparniku na domaćem parketu kao što smo se nametnuli protiv Šibenke i Vrijednosnica Osijek možemo se nadati pozitivnom rezultatu", zaključio je Jurlina.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HRT Radio Zadru i HKS TV-u, a KK Puntamika je svim gledateljima omogućio besplatan ulaz na susret.

FOTO: Matej Nimac/KK Puntamika

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!