Nogomet

Glibo i Bačić: 'Dominirale smo i zaslužile pobjedu, ali realizacija nije dobra'

Matej Kačan • srijeda, 13.04.2022.
Glibo i Bačić: 'Dominirale smo i zaslužile pobjedu, ali realizacija nije dobra'
Foto: FaH

Hrvatske reprezentativke Andrea Glibo i Doris Bačić prokomentirale su minimalni poraz od Rumunjske, a slažu se da je Hrvatska po igri i dominaciji zaslužila mnogo više...

Hrvatska nogometna reprezentativka Andrea Glibo nije bila nimalo zadovoljna utakmicom s Rumunjskom, a posebno rezultatom. Opći je dojam da je Hrvatska bila dosta bolja i trebala je slaviti, a ne izgubiti s 1:0

"Dominirale smo cijelom utakmicom, imale smo dosta šansi. One osim gola nisu imale šansu. Zaslužile smo pobjedu, ali idemo dalje i po nove pobjede."

Kad se dominira i stvaraju šanse, a izgubi se, onda je jasno da se treba poraditi na realizaciji.

"Moramo raditi na tome da imamo više udaraca i da zabijamo te golove. Dobili smo dobre igračice, treba vremena da se uigramo, sad imamo dovoljno vremena da to napravimo. Bit će sve dobro", kazala je Glibo.

S njom se slaže i Doris Bačić koja je na golu primila jedan nesretni pogodak koji je na kraju bio vrijedan poraza.

Nažalost, uvijek isto. I u Puli smo primile gol iz nekog odbijanca kad se ne poprati druga lopta. No, igrale smo bolje, zaslužile smo makar neriješeno, ako ne i pobjedu. Naravno da je teško pričati o tome. Vjerujem da smo razočarane jer smo došle po tri boda. Nismo ih uzeli, ali idemo dalje", rekla je.

Vratarka Hrvatske s obranom radi dobar posao, ali se golovi ne zabijaju pa je svaka obrambena greška mnogo skuplja.

"Dosta pasivno smo ušli, onda smo primile gol i aktivirale se, krenule igrati kako znamo. No, nogomet se igra od prve do zadnje minute, a ne od desete. To je generalno uz realizaciju problem. Ona ide na bolje, ali još nije dovoljno. Ne preostaje nam ništa drugo osim vratiti se u klubove, nastaviti trenirati i napredovati", zaključila je Bačić.

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!