Tenis

Hrvatska izgubila od Slovenije, Zidanšek u dva seta svladala Martić

Matej Kačan • srijeda, 13.04.2022.
Hrvatska izgubila od Slovenije, Zidanšek u dva seta svladala Martić
Foto: EPA

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ipak je poražena od Slovenije u susretu za prvo mjesto skupine na Billie Jean King Cupu. Drugi bod Slovenkama osigurala je Tamara Zidanšek

Nažalost, Petra Martić u drugom meču nije uspjela donijeti Hrvatskoj izjednačenje protiv Slovenije u trećem kolu Skupine 1 Billie Jean King Cupa. Martić je u dva seta izgubila od 27. igračice svijeta Tamare Zidanšek.

To znači da je Hrvatska upisala prvi poraz i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini, osim u slučaju nekog većeg kiksa Slovenki do kraja skupine. Nadu u što bolje šanse za iskorištavanje nekog potencijalnog kiksa tražit ćemo u igri parova. Zidanšek ipak nije dopustila iznenađenje. Od početka je zaigrala bolje od Martić i krenula je silovito, s dva breaka i 5:0. Martić je jedan break vratila, ali to je bilo to i Slovenka je uzela prvi set sa 6:3.

U drugi set krenulo se dosta uzbudljivo, čak pet prvih gemova donijelo je izgubljene servise, a prvi servis gem obranila je Slovenka za 4:2. Potom je uzela još jedan break i Martić je drugi set izgubila sa 6:2, a da nije dobila nijedan gem na svom servisu u drugom setu.

FOTO: EPA/John B Mabanglo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!