Košarka

Hezonja: 'U NBA ligu se više ne vraćam, nisam dobio respekt koji sam zaslužio'

Branimir Korać • srijeda, 13.04.2022.
Hezonja: 'U NBA ligu se više ne vraćam, nisam dobio respekt koji sam zaslužio'
Foto: Marin Sušić

Mario Hezonja briljira u dresu Uniksa iz Kazanja i jedan je od najboljih igrača VTB lige. U Uniksu se potpuno pronašao i igra najbolju košarku u karijeri...

Dolazak u Uniks bio je sjajan potez za Marija Hezonju, još dok Rusi nisu bili suspendirani igrao je sjajno i u Euroligi, a sada niže odlične nastupe i u VTB ligi.

"U Barceloni i na početku u NBA ligi bio sam još jako mlad i nisam bio prva violina. U Kazanju imam sreće i što imam trojicu trenera koji govore hrvatki jezik, oni mi predstavljaju veliku podršku, jednako kao i predsjednik kluba. Ovo je sjajna organizacija", kaže Hezonja za Tatar Inform.

Velimir Perasović nosi velike zasluge za Hezonjin dolazak u Uniks, a svakako i za ovakve igre.

"Surađivali smo još u hrvatskoj reprezentaciji, Perasović je sjajan trener, uvijek me zvao u svoje momčadi. Tako me zvao i u Uniks i to je jedan od glavnih razloga što sam ovdje."

Zanimljivo je Marijevo mišljenje o NBA ligi, tamo se ne misli vraćati.

"Ne. Ima puno stvari koje mi se tamo ne sviđaju. Nemam želju za povratkom u NBA, vidio sam puno toga tamo. Ljetne pripreme u SAD-u su nešto drugo i zato se uvijek tamo vraćam i pripremam sa sjajnim igračima, to je neka druga razina. Ali ako govorimo o povratku u NBA ligu, sve se može dogoditi, ali tamo se nećub vraćati. Nisam na parketu dobio respekt koji sam zaslužio, a osim toga NBA je više show nego igra."

U konačnici posve je nebitno, Hezonja može i u Europi igrati fantastičnu košarku i uživati u njoj. Nije sve u NBA ligi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!