Rukomet

Hrvatski rukometaši pregazili nedoraslu Finsku i zakoračili prema Svjetskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.04.2022.
Hrvatski rukometaši pregazili nedoraslu Finsku i zakoračili prema Svjetskom prvenstvu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske. U gostima je slavila 34:21 te će kod kuće odraditi formalnost i izboriti nastup na svjetskoj smotri...

Uoči gostovanja u Finskoj bilo je opreza, a iako se u konačnici potvrdilo da je razlika u kvaliteti ogromna, dobro je da je Hrvatska ozbiljno ušla u utakmicu i odradila posao kako je trebalo. Bila je oslabljena, nedostajalo je puno igrača, ali bez obzira na to, Finska je bila potpuno nemoćna.

U svakom trenutku na parketu se osjetila razlika i kada bi Hrvatska malo pojačala ritam, Finci su teško pratili. Tko zna kako bi prošli da na vratima nije bio raspoloženi Mikael Mäkelä koji je skupio čak 16 obrana.

Finci su izdržali prvih desetak minuta u laganom zaostatku od gola-dva razlike, ali Hrvatska u dvije minute uz dva gola Glavaša i jedan Jelinića stvara razliku i bježi na 8:4.

Nakon toga u kontinuitetu je Hrvatska imala visoku prednost koju je rutinski održavala i polako podizala. Do kraja prvog poluvremena Hrvatska se odvojila na visokih 16:9 za miran nastavak susreta.

Hrvoje Horvat mogao je rotirati do mile volje, davati priliku svima i to je i činio, a da rezultat nije patio.

S ozbiljnom igrom nastavilo se i u drugom dijelu pa je Hrvatska u 43. minuti prvi put dostigla dvoznamenkastu razliku. Marko Mamić pogodio je za 25:15.

Na kraju ostaje dojam da je bilo potrebe za još većom razlikom, da bi Hrvatska upisala bez većih problema još uvjerljiviju pobjedu. Konačnih 34:21 sasvim je dovoljno za miran uzvrat u Varaždinu.

Kvalifikacije za SP:
Finska - Hrvatska 21:34

Finska: Roslander, Mäkelä (16 obrana), Lindberg 2, Henriksson 2, Forss, Grönmark 1, Helander 1, Sundberg, Hammarberg, Syrjala 1, Granlund 5, Vainionpaa 2, Sakkinen 1, Montonen 3, Karlsson 3, Nordlund

Hrvatska: Kuzmanović (1 obrana), Šego (12 obrana), Marić, Duvnjak 1, Karačić 1, Maraš, Mamić 2, Cindrić 6, Matanović 2, Lučin 2, Jaganjac, Šušnja, Ćavar 4, Glavaš 8, Klarica 3, Jelinić 5

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!