Rukomet

Horvat: 'Ne smije nas zavarati dobar dan Šege, imamo stvari za popraviti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.04.2022.
Horvat: 'Ne smije nas zavarati dobar dan Šege, imamo stvari za popraviti"

Hrvatska je lakoćom svladala Finsku i već u prvom susretu riješila pitanje prolaza na Svjetsko prvenstvo. Slavila je u Finskoj 34:21...

Hrvoje Horvat imao je puno razloga za zadovoljstvo nakon pobjede u Finskoj. Hrvatska je odradila dobru i ozbiljnu utakmicu te visoko slavila.

"Rezultat kaže da smo odigrali dobru utakmicu. Ono što nam je bilo najbitnije je da uđemo koncentrirano, da budemo pravi i mi odigramo najbolje što možemo. Rezultat je pokazao da je i obrana bila korektna, da je napad zabio dovoljan broj golova, tranzicija je funkcionirala... Nije Finska sada neko veliko mjerilo, ali najbitnije nam je bilo da je pristup od prve do zadnje minute štimao, da smo dali priliku svim igračima i da su je dobro iskoristili."

Marin Šego branio je jako dobro i gdje je puštalo, on je zatvarao.

"I njihov golman obranio je također veliki broj udaraca, u tom obrambenom dijelu sigurno se možemo poboljšati, te je rupe Šego pokrpao i to je ono na čemu trebamo poraditi."

U nekim trenucima dolazilo je do padova koncentracije u obrani.

"Teško je držati maksimalnu agresivnost kada se ovako rano odvojiš u utakmici, kada vodiš deset razlike onda i ta agresivnost i pokretljivost u obrani pada, ali na dobrom smo tragu i na momente je to izgledalo jako dobro. Ne smije nas samo zavarati dobar dan Šege, imamo tu stvari za popraviti."

Napad je bio dobar, šteta što Marino Marić nije realizirao pokoju dobru situaciju.

"Marino je primao neke lopte, no međutim nikako da zabije, bilo je nekoliko penala na njemu. Napad je općenito bio koncentriran, dolazili smo do šansi, ali njihov vratar je imao jako dobar dan."

U reprezentaciji je bilo dosta novih imena i opravdali su poziv.

"Manje više su svi opravdali poziv, odradili smo dobru utakmicu od početka do kraja tako da ne bih sad nekog isticao. Naravno da će biti sitnih popravaka i da se može bolhje. Nekima je ovo bilo prvi put da su bili i starteri, neki su prvi put igrali i rekao bih da su dobro odgovorili na zadatke."

Uzvrat je u subotu, 16. travnja u 18 sati u Varaždinu.

"Naravno da nas veseli puna dvorana, da su mjere popustile i da možemo očekivati da ćemo imati veliku podršku."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!