Nogomet

Simeone o Guardioli: 'Nekad te oni pametni hvale uz prijezir, ali ne znači da smo glupi ako imamo manji vokabular'

Matej Kačan • četvrtak, 14.04.2022.
Simeone o Guardioli: 'Nekad te oni pametni hvale uz prijezir, ali ne znači da smo glupi ako imamo manji vokabular'
Foto: EPA

Trener Atletico Madrida Diego Simeone na konferenciji za medije uputio je nekoliko otrovnih strelica prema Pepu Guardioli prije nego što je na kraju ipak čestitao suparniku...

Nakon mnogo tenzija i naguravanja na kraju dvoboja Atletico Madrida i Manchester Cityja, sukob se prenio i u tunel između igrača i na kraju smo na televiziji i društvenim mrežama mogli vidjeti malo nogometnih stvari.

No, tenzije su krenule i prije susreta kad je Pep Guardiola u najavi možda malo i kritizirao i uvrijedio Simeonea, njegov trenerski rad i način igre, ali Argentinac na kraju nije ostao dužan, na jednako sarkastičan i mudar način.

"Nemam mišljenje o tome govori li netko dobro o meni ili ne. Često oni koji imaju bogat vokabular su vrlo inteligentni i pohvale vas uz dozu kritike i prijezira. No, mi koji možda imamo manji vokabular i nismo toliko glupi", rekao je.

Na kraju je ipak rekao kako ispadanje boli, a priznao je da je bolja ekipa prošla.

"Meni je jasno da smo ponosni na ono što jesmo, način na koji se natječemo. Ispali smo i boli, ali volim vidjeti da oni koji pobijede slave kad ide dobro i kad ne ide baš dobro, jer to na kraju pokazuje da je samo pobjeđivanje bitno."

Na kraju utakmice se činilo da je Simeone sarkastično pljeskao Guardioli i gostujućim igračima jer su se izležavali i trošili vrijeme, ali trener je to odbacio.

"Ja? Molim vas. Pljeskao sam publici jer sam cijenio trud koji svi ulažu. Kako ne bih pljeskao tim ljudima? O Cityjevom navodnom trošenju vremena nemam što reći, uvijek je tu sudac da slijedi pravila. Čestitam suparniku, odigrali su sjajnu utakmicu i igrali nogomet na kakav smo navikli", poručio je Simeone.

FOTO: EPA/MARISCAL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!