Nogomet

Klopp: 'Kad ne budem zadovoljan plasmanom u polufinale, znat ću da nije normalno'

Matej Kačan • četvrtak, 14.04.2022.
Klopp: 'Kad ne budem zadovoljan plasmanom u polufinale, znat ću da nije normalno'
Foto: EPA

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nije zabrinut obrambenom predstavom svoje momčadi u remiju protiv Benfice. Klopp je promiješao sastav i svejedno izborio polufinale...

Premda Liverpool u uzvratu u golijadi nije odigrao obrambeno najbolju utakmicu protiv Benfice, ostaje plasman u polufinale. Jürgen Klopp s pravom je promijenio prvih 11 u gustom rasporedu i očekivao je neke probleme pa je sretan i remijem uz prolazak.

"Ako se dogodi dan da se plasiramo u polufinale Lige prvaka, a ja nisam sretan, dođite i nokautirajte me. Ne bi imalo smisla, napravili smo sedam promjena u prvih 11 iz jako dobrog razloga. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme gdje mi se svidjelo mnogo stvari."

Na 3:1 Liverpool je ipak dopustio povratak, ali trebalo se dogoditi zaista čudo da Benfica dođe do 5:3 i izbori produžetak.

"Na kraju je sve bilo oko detalja. Vodili smo 3:1 i posljednja linija nikad nije igrala zajedno. Teško je ostati potpuno koncentriran, sigurno će protivnik slaviti jer je izvukao remi, ali mi nismo imali pravi mentalitet u tom trenutku."

Remi, pobjeda ili poraz do dva razlike, ne čini nikakvu razliku na činjenicu da je Liverpool u polufinalu.

"Svakako da nije točno ono što smo htjeli, ali nije važno. Da smo večeras odigrali najbolju utakmicu sezone, ne bi nam povećalo šanse za finale. Odigrali smo kako smo odigrali, prošli smo i to je ono što sam htio. Sretni smo", poručio je Klopp.

Liverpool je odigrao već četiri susreta u travnju, odigrat će ih još pet pa su promjene u prvih 11 logične zbog rasporeda koji Klopp uvijek iznova kritizira.

"Nisam nikad imao dvojbe oko postave. Znao sam da će biti teško, zadnja linija nikad nije igrala zajedno i imali smo tri stopera. Izgubite glas vođe bez Van Dijka, ali rotacija u ostalim pozicijama nije bila problem", rekao je.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!