Ostali sportovi

Mladost u uzvratu traži prolaz protiv Vukovara: 'Maksimalno smo se pripremile'

Sportnet • četvrtak, 14.04.2022.
Mladost u uzvratu traži prolaz protiv Vukovara: 'Maksimalno smo se pripremile'

Uzvratni susret doigravanja odbojkaške Superlige za žene igraju Vukovar i Mladost, a dvoboj je sa strane zagrebačke momčadi najavila Josipa Marković...

Odbojkašice Mladosti u ovoj su sezoni već do sada igrali četiri puta s ekipom Enna Vukovar, i pobijedile u sva četiri susreta. Dva u Superligi, te po jedan u Kupu Hrvatske i play offu.

U Vukovaru su slavile mladostašice dva puta s po 3:0, u kupu i prvenstvu, istim rezultatom završila je utakmica i u utorak u prvom susretu polufinala doigravanja za prvakinje Hrvatske, a jedino je ogled 21. kola Superlige u Zagrebu igran u pet setova.

U petak 15. travnja u 19.00 sati na rasporedu je njihov peti ovogodišnji dvoboj, druga utakmica polufinala play offa. Iz Doma odbojke sve odbojkašice uglas poručuju da idu u Vukovar po još jednu pobjedu. S obzirom na brzinu kojom su okončale susret u utorak, kada su za samo 65 minuta slavile protiv četvrtoplasirane ekipe domaće Superlige, aktualne prvakinje Hrvatske, mladostašice, to nisu samo puste riječi.

Josipa Marković, standardna primačica-pucačica zagrebačkog sastava, uoči druge polufinalne utakmice doigravanja kaže:

"Pripremile smo se maksimalno za taj susret, ne želimo da nam ta prilika za finalom izmakne. Nadamo se pobjedi u tom drugom susretu i da neće biti potrebe za trećom, koja bi se u tom slučaju igrala ponovno u Zagrebu. Pristup susretu će biti maksimalan, kao i uvijek, i nadamo se finalu."

S obzirom na to da su mladostašice krajem ožujka s Vukovarkama odigrale susret u pet setova, i da je nakon toga promijenjen trener, ta je šok-terapije očito djelovala.

"Promijenio se prije svega naš pristup, u toj smo se utakmici koju smo na kraju pobijedile s 3:2 malo previše opustile, pa je susret krenuo u krivom smjeru. Zato smo i u prvom sljedećem susretu, sada u utorak u polufinalu, odradile utakmicu maksimalno koncentrirane. Promjena trenera nas je uzdrmala, moramo priznati, postale smo svjesne ozbiljnosti situacije. Svjesne smo da moramo skupiti glave i odraditi završnicu na najbolji mogući način kako bi obranile naslov prvakinja Hrvatske novim trofejom", kazala je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!