Nogomet

Ukrajina prve prijateljske utakmice nakon invazije igra s Francuzima i Makedoncima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.04.2022.
Ukrajina prve prijateljske utakmice nakon invazije igra s Francuzima i Makedoncima
Foto: Dejan Popek

Reprezentacija Ukrajine trebala bi početkom lipnja odraditi susret dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Hampdenu protiv Škotske, a poznata su i dva protivnika u pripremama za taj dvoboj...

S obzirom da su Ukrajinci u velikoj mjeri van ritma utakmica, igraju tek oni koji su u europskim klubovima dok oni iz ukrajinskih klubova uglavnom treniraju ako imaju tu mogućnost, zbog cijele situacije dobro će im doći uoči dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo barem dvije kontrolne utakmice.

Kako piše Daily Mail, Ukrajina je već dogovorila dvije prijateljske utakmice prije gostovanja na Hampdenu, a protivnici će biti Francuska i Sjeverna Makedonija.

Susret između Ukrajine i Škotske trebao bi biti na rasporedu 1. lipnja, a 5. lipnja saznali bi putnika na Svjetsko prvenstvo jer bi tada u Cardiffu pobjednik tog dvoboja trebao igrati protiv Walesa.

"Uvjereni smo da u ovim kvalifikacijama nećemo samo sudjelovati nego i pobijediti i zato se moramo dobro pripremiti. Naši igrači su uglavnom u dobroj formi i trebamo im pružiti mogućnost da takvi i ostanu. U pregovorima smo s nekim državama oko održavanja trening kampa te odigravanja prijateljskih susreta protiv Francuske i Sjeverne Makedonije", kaže Oleg Protasov prvi dopredsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!