Ostali sportovi

Mladost i Mursa uvjerljivim pobjedama do vodstva u polufinalnoj seriji

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 14.04.2022.
Mladost i Mursa uvjerljivim pobjedama do vodstva u polufinalnoj seriji

Odigrani su prvi susreti polufinala hrvatskog prvenstva za odbojkaše, a uvjerljive domaće pobjede ostvarili su Mladost i Mursa...

Odbojkaši Mladosti rezultatom 3:0 (13, 13, 16) pobijedili su Kitro Varaždin za 67 minuta igre u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske. Najučinkovitiji u redovima Zagrepčana bio je korektor Boris Buša s 14 poena, a po osam skupili su srednji blokeri Kruno Nikačević i Tihomir Gajić. Mladostaši su napravili tijekom utakmice osam poena blokom, Varaždinci tri, devet as servisa, dok gosti tu nisu bili uspješni te 35 poena u napadu, prema 23 Kitro Varaždina. Mladostaši su gostima ponudili 16 direktnih poena svojim neforsiranim pogreškama (devet na servisu), dok su uzeli ponuđenih 23 boda.

Kapetan Kruno Nikačević nakon susreta je mirno rezonirao: "U prvoj polufinalnoj utakmici mislim da smo od prvog do posljednjeg poena bili vrlo koncentrirani i usmjereni na cilj, da osim povoljnog rezultata pokažemo i dobru igru. Bili smo agresivni, pogotovo na servisu, stalno smo nešto dirali u bloku što je posljedica našeg dobrog servisa, a njihovog lošijeg prijema. Ovo je valjda četvrta-peta utakmica s njima u posljednja dva mjeseca i mislim da nas doista nemaju čime iznenaditi. Treba samo ostati miran i strpljiv i u sljedećoj utakmici u subotu pa se nadam da ćemo tako tamo okončati polufinale. Nema bojazni za subotu, treba samo odraditi još jedan susret na ovoj visokoj razini."

Dominik Brčić, srednji bloker Kitro Varaždina na kraju je dodao: "Vidi se da je Mladost bila bolji suparnik, znalo se da su jači od nas, prvoplasirani su u Superligi, a mi ćemo svoju priliku pokušati potražiti u drugoj utakmici gdje se nadamo i većem odzivu naše publike."

Druga polufinalna utakmica na rasporedu je 16. travnja u Varaždinu, u 17 sati.

U drugom susretu polufinala Mursa Osijek je također s 3:0 (22, 22, 22) pobijedila Ribolu Kaštela u susretu koji je trajao 91 minutu. U prvom setu Osječani su imali najviše vodstvo od +4 poena, kod rezultata 7:3, dok je u finišu seta bilo izjednačeno kod 21:21. U drugom setu gosti su u prvom dijelu nekoliko puta imali +3 poena prednosti, da bi kraj seta ponovno pripao domaćinima, iako je i tu dugo bilo izjednačeno, posljednji puta kod 19:19. U trećem setu vrlo slična situacija, gosti vode od početka, ali nikad više od tri poena prednosti, domaćin ih sustiže u finišu (19:19) i na kraju pobjeđuje 25:22, rezultatom kojim su završila sva tri seta.

Luka Kraljević, odbojkaš Murse Osijek nakon susreta je rekao: "Odlična utakmica u kojoj su i Kaštelani dali igrom svoj doprinos. Sva su tri seta ostali na 22 poena, to dovoljno govori koliko je utakmica bila neizvjesna i napeta do kraja. Imali su i gosti svoje prilike, ali mi smo još jednom pokazali da smo jaki u završnicama. Uostalom oni nam već duže vrijeme ne mogu parirati. Očekivali smo ovakvu situaciju, željeli smo pobjedom ući u play off i sada idemo u Kaštela po novu pobjedu jer želimo s dvije pobjede otići u finale, da ne dođe do eventualnih komplikacija i treće utakmice."

Bruno Barać, odbojkaš Ribola Kaštela, dodao je: "Atmosfera je bila odlična, sreća ovog puta na njihovoj strani, no mi se nadamo pobjedi kod nas doma u Kaštelima i trećem susretu ponovno u Osijeku."

Druga se utakmica igra u Kaštelima u subotu 16. travnja u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!