Europska liga, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 14.04.2022, 18:45 h
Atalanta
Atalanta 0:2 RB Leipzig
RB Leipzig

Gvardiolov Leipzig izbacio Pašalićevu Atalantu i prošao u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 14.04.2022.
Gvardiolov Leipzig izbacio Pašalićevu Atalantu i prošao u polufinale
Foto: EPA

Prvi polufinalist Europske lige je RB Leipzig. Leipzig je u uzvratu u Bergamu slavipo protiv Atalante s 2:0 i to je bilo dovoljno za prolaz...

Ono što su napravili u šesnaestini finala protiv Real Sociedada, nogometaši Leipziga ponovili su protiv Atalante. Upisali su vrijednu pobjedu 2:0 koja im je omogućila prolaz dalje.

I protiv Real Sociedada kod kuće su remizirali, ali onda su u uzvratu bili bolji i odnijeli pobjedu. To su ponovili protiv Atalante koja je i ovim susretom potvrdila kako ima dosta problema na svom travnjaku gdje je ove sezone u previše utakmica ostala bez pobjede.

U današnjem susretu Atalanta je prva zaprijetila preko Zappacoste, ali dobro je reagirao Gulacsi, a onda je već u 18. minuti Leipzig poveo pogotkom Nkunkua, Laimer ga je odlično pronašao, a Nkunku nije pogriješio.

Do kraja prvog dijela Atalanta je pokušavala izjednačiti, ali do pogotka ipak nije mogla.

U nastavku susreta vrlo rano već u 50. minuti aktivirao se VAR zbog potencijalnog kaznenog udarca za domaćina. Lopta je pogodila u ruku Danija Olma, ali i nakon pregledane snimke Mateu Lahoz poručio je kako nema elemenata za kazneni udarac.

Odmah nakon toga na drugoj strani pogriješio je vratar Atalante i Laimer je imao sjajnu priliku za pogodak, ali nije je iskoristio.

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, domaćin je stvarao pritisak, ali do drugog gola je došao Leipzig. U 86. minuti Musso je zakasnio i zakačio je po nogama Nkunkua te je dosuđen kazneni udarac, izveo ga je Nkunku i pogodio za konačnih 2:0.

Kod domaćina Mario Pašalić ušao je tek u 88. minuti umjesto Freulera, a na drugoj strani Joško Gvardiol igrao je do 79. minute kada ga je zamijenio Poulsen.

FOTO: EPA/PAOLO MAGNI

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Atalanta0:2RB Leipzig
Barcelona2:3Eintracht Frankfurt
Lyon0:3West Ham
FC Rangers3:1 *Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!