Nogomet

Jakić s Eintrachtom slavio na Camp Nouu i izbacio Barcelonu iz Europske lige!

Branimir Korać • četvrtak, 14.04.2022.
Jakić s Eintrachtom slavio na Camp Nouu i izbacio Barcelonu iz Europske lige!
Foto: EPA

Eintracht Frankfurt šokirao je Barcelonu i u odličnoj utakmici slavio je na Camp Nouu s 3:2 te je izbacio iz Europske lige!

Sjajnu utakmicu odigrao je Eintracht na Camp Nouu gdje je s 3:2 slavio protiv Barcelone i izbacio je iz Europske lige. Čak 30 tisuća navijača pratilo je Eintracht u Barceloni i imali su što vidjeti, njihova momčad odigrala je hrabru i požrtvovnu utakmicu te ide u polufinale.

Od početka su stvari krenule krivim smjerom za Barcelonu. Već u četvrtoj minuti gosti su dobili kazneni udarac nakon prekršaja Erica Garcije, a Filip Kostić bio je precizan za 1:0.

Barcelona je pokušala što prije doći do pogotka, ali Eintracht se odlično branio, išao požrtvovno na svaku loptu i uz sve to stizao biti opasan prema naprijed.

U 36. minuti najljepši potez na utakmici. Borre je povukao loptu, došao na 20 metara i fantastično opalio pod gredu gdje ter Stegen nije imao nikakve šanse.

Xavi je krenuo u drugom dijelu s promjenama, ali nije to puno pomoglo Barceloni. U 67. minuti uslijedio je novi šok, Kostić još jednom šalje loptu u mrežu za 3:0.

Domaćin je bacio sve karte na napad, ali nije mogao do pogotka sve do sudačke nadoknade. Onda je u 91. minuti Sergio Busquets odličnim udarcem izvana uspio smanjiti, Trapp je bio na lopti, ali udarac je jednostavno bio prejak.

U posljednjim trenucima nadoknade Barcelona je dobila kazneni udarac, Ndicka ga je skrivio i zaradio drugi žuti karton, Depay pogađa za 3:2, ali odmah nakon što se krenulo s centra sviran je kraj.

Sjajna utakmica Eintrachta, ali i Kristijana Jakića koji je odlično odradio cijelu utakmicu, borbeno, s puno trke i zatvaranja.

Dalje je prošao i West Ham koji je nakon 1:1 u prvom susretu, u Lyonu pregazio domaćina s 3:0. Za razliku od domaćina, Lyon je koristio svoje prilike i zabio tri gola preko Craiga Dawsona, Declana Ricea i Jarroda Bowena. Nikola Vlašić ostao je na klupi.

Europska liga, uzvrati četvrtfinala:
Barcelona - Eintracht Frankfurt 2:3 (1:1)
Lyon - West Ham 0:3 (1:1)

FOTO: EPA/Enric Fontcuberta

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Atalanta0:2RB Leipzig
Barcelona2:3Eintracht Frankfurt
Lyon0:3West Ham
FC Rangers3:1 *Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!