Tenis

Donna Vekić uz manje probleme donijela Hrvatskoj prvi bod protiv Austrije

Mihaela Bradovski • petak, 15.04.2022.
Donna Vekić uz manje probleme donijela Hrvatskoj prvi bod protiv Austrije

Hrvatska je stigla do prvog boda u odlučujućem dvoboju za drugo mjesto u skupini na turniru Billie Jean King Cupa u Antalyji. Donna Vekić slavila je protiv Sinje Kraus...

Hrvatska i Austrija u prva četiri kola upisale su po tri pobjede i poraz, obje reprezentacije izgubile su od Slovenije koja će završiti na vrhu skupine, a Hrvatska i Austrija bore se za drugo mjesto.

Pola posla za Hrvatsku je već odradila Donna Vekić koja je donijela prvi bod pobjedom u singlu protiv Sinje Kraus sa 7:5, 6:3.

Kraus se dobro borila i renomiranijoj protivnici nije olakšavala posao, ali kvalitetnija Vekić na kraju je ipak slavila iako je još uvijek daleko od prave forme s obzirom da se još uvijek tek vraća nakon ozljede.

Donna je krenula u meč breakom, ali Kraus se vratila i do kraja seta prijetila novim breakom. Kritična situacija bila je kod 4:3 za Austrijanku koja je tu imala 0:40, ali Vekić se izvukla i u završnici seta stigla do breaka za 7:5.

U drugi set Kraus je ušla s breakom, ali Vekić je odmah uzvratila, vodila se ravnopravna borba sve do 5:3 kada 402. igračica svijeta ipak nije izdržala pritisak te gubi servis i meč.

Hrvatska je tako napravila prvi korak prema drugom mjestu u skupini.

Billie Jean King Cup

Hrvatska - Austrija 1:0

Donna Vekić - Sinja Kraus 7:5, 6:3

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!