Tenis

Sjajan tenis do kasnih večernjih sati, četiri četvrtfinala u tri seta

Branimir Korać • subota, 16.04.2022.
Sjajan tenis do kasnih večernjih sati, četiri četvrtfinala u tri seta
Foto: EPA

Sjajan dan u Monte Carlu. Četiri četvrtfinalna dvoboja donijela su odličan tenis i sva četiri meča odluku u trećem setu. Drame nije nedostajalo do kasnih večernjih sati...

Ljubitelji tenisa u petak su mogli uživati u sjajnim mečevima na turniru u Monte Carlu. Sva četiri dvoboja ponudila su puno uzbuđenja i kvalitetnog tenisa i nitko nije prošao u dva seta.

Drugi nositelj Alexander Zverev je nakon velike borbe izbacio Jannika Sinnera. Sinner je imao set i break prednosti, ali Zverev se na vrijeme podignuo i kasnije je uglavnom bio u prednosti. Pobjedu je osigurao u tie-breaku trećeg seta realiziravši prvu meč loptu u susretu.

Stefanos Tsitsipas bio je u dubokoj rupi te se činilo da klizi u poraz protiv Diega Sebastiana Schwartzmana. Pad je počeo u tie-breaku drugog seta i nastavio se u trećem gdje se odjednom našao u zaostatku od 4:0. Međutim onda se sve okrenulo, Tsitsipas je uzeo šest gemova zaredom i odnio pobjedu.

Grigor Dimitrov u tie-breaku trećeg seta nadigrao je Huberta Hurkacza i prošao dalje. Hurkacz je kod 5:4 servirao za meč, ali nije bilo dovoljno mirnoće i Dimitrov se spasio.

Ništa manje zanimljivo nije bilo niti u dvoboju između Alejandra Davidovicha Fokine i Taylora Fritza. Pobjednik nad Novakom Đokovićem ovdje je bio bolji preokretom nakon gubitka prvog seta.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Jannik Sinner (Italija, 9) 5:7, 6:3, 7:6(5)
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) - Diego Schwartzman (Argentina, 12) 6:2, 6:7(3), 6:4
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Hubert Hurkacz (Poljska, 11) 6:4, 3:6, 7:6(2)
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) - Taylor Fritz (SAD) 2:6, 6:4, 6:3

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!