Košarka

Kraj sezone za Zupca: U večeri velikih preokreta Pelicansi izbacili Clipperse, a Hawksi Cavse

Branimir Korać • subota, 16.04.2022.
Kraj sezone za Zupca: U večeri velikih preokreta Pelicansi izbacili Clipperse, a Hawksi Cavse
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici NBA doigravanja. U posljednjim susretima play-ina New Orleans Pelicansi i Atlanta Hawksi stigli su do gostujućih pobjeda...

Ove godine nećemo gledati NBA doigravanje u Los Angelesu. Lakersi su otpali još u regularnom dijelu sezone, a Clippersi su upisali dva poraza u play-inu.

Treba priznati i kako Clippersi nisu imali sreće. Na dan ključnog dvoboja protiv New Orleans Pelicansa, pozitivan na testu na koronavirus bio je Paul George što je bio ogroman udarac.

"Ova momčad može biti posebna, ali sve će ovisiti o zdravlju", rekao je nakon ispadanja Ty Lue s razlogom, naime cijelu sezonu propustio je Kawhi Leonard, a veći dio sezone Paul George.

Pelicansi su koristili probleme Clippersa i imali su u drugoj dionici visoku prednost od 16 poena razlike. Međutim niska petorka Clippersa tada je profunkcionirala i serijom 31:6 napravila je potpuni preokret.

U zadnjoj četvrtini imali su Clippersi 13 poena prednosti, ali onda je uslijedila serija Pelicansa 14:1 za potpuni povratak. U završnici je New Orleans zadržao kontrolu i odnio pobjedu.

Ivica Zubac nije igrao puno, očekivano je Lue forsirao nisku petorku pri čemu je Zubac bio žrtva, a za 13 minuta na parketu ubacio je osam poena (3/5 za dva, 2/4 slobodna) uz četiri skoka.

Najbolji kod Pelicansa bili su Brandon Ingram s 30 poena, šest skokova i šest asistencija, CJ McCollum s 19 poena te Larry Nance s 14 poena i 16 skokova.

Kod Clippersa po 27 poena upisali su Marcus Morris (devet skokova) i Reggie Jackson (osam asistencija).

Veliki preokret u drugom poluvremenu napravili su i Hawksi u Clevelandu. Na kraju su slavili sa 107:101 i prošli u doigravanje.

Cavsi su imali furiozan ulazak u utakmicu i nije se dobro pisalo Hawksima, ali na kraju je bilo vrlo važno da nisu dopustili Cavsima ogroman bijeg u prvom poluvremenu te su zadržali kakav-takav priključak.

Drugo poluvrijeme bilo je druga priča, Trae Young i društvo, unatoč ozljedi Clinta Capele u drugoj dionici, napravili su preokret i otišli do pobjede.

Young je ubacio 38 poena uz devet asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 19 poena i pet skokova. Kod domaćina Lauri Markkanen ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Darius Garland 21 poen uz devet asistencija.

NBA:
LA Clippers - New Orleans Pelicans 101:105
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 101:107

Parovi play-offa:
Miami Heat - Atlanta Hawks
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors
Milawukee Bucks - Chicago Bulls
Boston Celtics - Brooklyn Nets

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans
Dallas Mavericks - Utah Jazz
Golden State Warriors - Denver Nuggets
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!