Rukomet

Hrvatski rukometaši novom visokom pobjedom potvrdili vizu za Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • subota, 16.04.2022.
Hrvatski rukometaši novom visokom pobjedom potvrdili vizu za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija i u Varaždinu je bila uvjerljiva i visoko slavila protiv Finske. S dvije vrlo visoke pobjede Hrvatska je tako lakoćom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu...

Ništa nepredviđeno se nije dogodilo i nije bilo prostora za to. Hrvatska i Finska po kvaliteti nisu niti blizu, Horvatovi izabranici odigrali su dvije vrlo dobre utakmice i bez ikakvih problema plasirali se na Svjetsko prvenstvo.

Bilo bi zabrinjavajuće da je bilo drugačije, ovako, sve je odrađeno prema planu, novi igrači dobili su priliku, neki su pokazali kako su jako zanimljiv materijal i sve u svemu Horvat može biti zadovoljan.

Već 15-ak minuta igre u Finskoj bilo je dovoljno da se vidi kolika je razlika između ovih protivnika. Hrvatska je već tamo upisala visoku pobjedu i nije bilo upitno hoće li proći dalje. Bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će slaviti u drugom susretu i kakav će dojam ostaviti.

I u Varaždinu je Hrvatska bila dobra i razigrana, a u jako dobrom svjetlu u drugom poluvremenu pokazao se mladi Matej Mandić koji je skupio devet obrana za 30 minuta.

Finska se u Varaždinu držala do polovice prvog dijela kada je zaostajala samo gol razlike, ali nakon toga Hrvatska radi seriju 8:1 i stvara veliku razliku.

U nastavku susreta bilo je atrakcije, dobre tranzicije, bilo je dosta dobrih stvari, ali Finska ipak nije takvo mjerilo da bi se moglo sada reći kako odjednom sve štima.

Plasman na Svjetsko prvenstvo je izboren, a Hrvatska je praktički imala dva mini pripremna ciklusa bez nekog velikog presinga i teških utakmica.

Kvalifikacije za SP:
Hrvatska - Finska 36:22

Hrvatska: Matej Mandić (9 obrana), Marin Šego (5 obrana), Marino Marić 7, Domagoj Duvnjak 2, Igor Karačić 2, Mateo Maraš, Veron Načinović 2, Marko Mamić, Luka Cindrić 2, Tin Lučin 3, Halil Jaganjac 3, Leon Šušnja 1, Davor Ćavar 2, Filip Glavaš 6, Luka Lovre Klarica 2, Marin Jelinić 4

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!