Košarka

Timberwolvesi iznenadili Memphis u gostima, Warriorsi i Sixersi uvjerljivi

Matej Kačan • nedjelja, 17.04.2022.
Timberwolvesi iznenadili Memphis u gostima, Warriorsi i Sixersi uvjerljivi
Foto: EPA

Nakon što je Utah Jazz na pogon Bojana Bogdanovića svladao Dallas u gostima, prvog dana NBA doigravanja odigrane su još tri utakmice. Uzbudljivo je bilo u Memphisu gdje su gostujući Wolvesi oduzeli prednost domaćeg terena...

Nakon prve, odmah je i druga utakmica početka NBA doigravanja ponudila dramu i iznenađenje gosta. Sedma momčad Zapada, Minnesota Timberwolvesi nastavili su svoju sjajnu formu s kraja sezone i play-ina te su iznenadili Memphis.

Grizzliesi su bili kompletni, ali nisu imali odgovor na sjajnu obranu Wolvesa u drugom poluvremenu. Gosti su "zaključali" reket, s više ljudi branili Ja Moranta, dok su s druge strane Karl-Anthony Towns i pogotovo Anthony Edwards koristili ponuđeno.

Grizzliesi su se ipak držali u egalu i u posljednjoj dionici približili velikim brojem slobodnih bacanja, ali se onda priključuju sporedni glumci - Patrick Beverley, D'Angelo Russell, Jaden McDaniels kasnim su tricama odvojili goste.

Na kraju je završilo 130:117 za Wolvese koje je Edwards predvodio s 36 poena. Towns je dodao 29 uz 13 skokova, dok je kod Memphisa Morant s 32 bio nedovoljan, premda mu je pomogao i Dillon Brooks s 24.

U sljedeća dva susreta očekivala se prava drama i sjajna košarka između Sixersa i Raptorsa, te pogotovo Warriorsa i Denvera, ali rezultatska neizvjesnost je izostala. Phila i Golden State lakoćom su obranili domaći teren.

Sixersi su imali vrlo raspoloženi bekovski dvojac u napadu, a kad su James Harden i posebno Tyrese Maxey u formi, onda takav napad teško itko može zadržati. Tako je i bilo, Philadelphia je Torontu zabila 131 poen za okruglih 20 razlike.

Maxey je briljirao s 38 poena, dok je Tobias Harris dodao 26 uz po šest skokova i dodavanja. Harden je ubacio 22, ali uz čak 14 dodavanja pa je ispod radara prošla i nešto manje efikasna partija Joela Embiida od 19 poena i 15 skokova.

Kod Raptorsa je Pascal Siakam pokušavao s 23 poena i sedam skokova, ali osim OG Anunobyja s 20 poena nije bilo prave pomoći i Raptorsi su u prvom susretu razočarali.

Slično je bilo i u posljednjem dvoboju, Warriorsima se vratio Steph Curry koji je ušao s klupe, ali Golden State pokazao je da je kompletnija i bolja momčad od Denvera kod kojeg je Nikola Jokić odradio svoje s 25 poena i 10 skokova uz šest dodavanja, ali je za to potrošio 25 lopti.

Dobro su ga Warriorsi čuvali, osim njega za Denver ukazao se samo Will Barton s 24 ubačaja, dok su na drugoj strani svi ugradili po malo. Istaknuo se Jordan Poole u ključnoj ulozi dok je Steph na oporavku pa je ubacio 30 poena, a 19 je dodao Klay Thompson.

Po 16 su zabili Curry i Andrew Wiggins, a Draymond Green imao je svoju klasičnu partiju s 12 poena, šest skokova i devet asistencija uz sjajnu obranu i sve je to rezultiralo sa 123:107 za Golden State.

NBA:
Memphis - Minnesota 117:130 (0-1)
Philadelphia - Toronto 121:111 (1-0)
Golden State - Denver 123:107 (1-0)

FOTO:EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!