Tenis

Amerikanke se othrvale pokušaju preokreta Ukrajinki i izborile završni turnir BJK Cupa

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 17.04.2022.
Amerikanke se othrvale pokušaju preokreta Ukrajinki i izborile završni turnir BJK Cupa
Foto: EPA

Tijesni dvoboj Amerikanki i Ukrajinki u kvalifikacijama za završni turnir Billie Jean King Cupa ipak je završne pobjedom SAD-a nakon slavlja u igri parova...

Ženska teniska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država posljednja je koja se plasirala na finalni turnir Billie Jean King Cupa pobijedivši u Ashevilleu reprezentaciju Ukrajine s 3-2.

Amerikanke su vodile s 2-0 nakon prvog dana dvoboja, da bi pobjedama Dajane Jastremske protiv Jessice Pegule (6:3, 6:4) i Katarine Zavacke protiv Shelby Rogers (6:3, 6:4) gošće izjednačile na 2-2.

U odlučujućoj igri parova Asia Muhammad i Jessica Pegula svladale su Ljudmilu Kičenok i Dajanu Jastremsku sa 7:6 (5), 6:3 i tako odvele SAD na završni turnir, dok će se Ukrajina naći u ždrijebu za razigravanje, u kojem će biti i reprezentacija Hrvatske.

Uz reprezentaciju SAD-a na završni turnir su se uvrstile Italija, Češka, Kazahstan, Kanada, Španjolska, Poljska i Belgija kojoj je pobjeda nad Bjelorusijom dodijeljena bez borbe. Izravno su se na završni turnir plasirale i Švicarke koje su bile prošlogodišnje finalistice.

Isključenu reprezentaciju Rusije će na ovogodišnjem finalu zamijeniti Australija, a izravan plasman ostvarila je i Slovačka koja je u kvalifikacijama trebala igrati protiv Australije.

Uz 11 spomenutih reprezentacija na završnom turniru u studenome ove godine (8. - 13.11.) sudjelovat će i reprezentacija domaćina koji će naknadno biti određen.

Poražene reprezentacije iz kvalifikacija sudjelovat će u razigravanju koje je na rasporedu također u studenome (11. i 12.11.), a u kojem će pobjedničke reprezentacije izboriti pravo nastupa u kvalifikacijama za finalni turnir BJK Cupa 2023.

Iz Prve skupine su pravo nastupa u razigravanju izborile Hrvatska, Mađarska, Slovenija (Euro-afrička zona), Japan, Kina (Azijsko-oceanijska), Brazil i Argentina (Američka zona).

BJK Cup - kvalifikacije:
Italija - Francuska (2) 3-1
SAD (3) - Ukrajina 3-2
Češka (4) - V. Britanija 3-2
Kazahstan - Njemačka (6) 3-1
Kanada (7) - Latvija 4-0
Nizozemska - Španjolska (8) 0-4
Poljska - Rumunjska (9) 4-0

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!