Ostali sportovi

Elaine Thompson-Herah postavila vrijeme sezone na 100 metara

hns.family, Matej Kačan • nedjelja, 17.04.2022.
Elaine Thompson-Herah postavila vrijeme sezone na 100 metara
Foto: EPA

Na atletskom mitingu u Kaliforniji istrčano je najbolje vrijeme sezone kod žena na 100 metara, a istrčala ga je olimpijska pobjednica Elaine Thompson-Herah...

Peterostruka olimpijska pobjednica Jamajčanka Elaine Thompson-Herah pretrčala je na atletskom mitingu u Kaliforniji dionicu od 100 metara za 10.89 sekundi, što je najbolji ovogodišnji rezultat.

Aktualna dvostruka olimpijska prvakinja u ovoj disciplini je rezultat istrčala u kvalifikacijskoj utrci, da bi potom odlučila preskočiti finale u kojem je pobjedu odnijela Amerikanka Twanisha Terry s vremenom 10.77 sekundi, ali uz prekomjernu pomoć vjetra koji je bio prejak i u utrci sprintera na 100 m u kojoj je pobijedio Amerikanac Micah Williams (9.83 sekundi).

Najbolje rezultate u sezoni na ovom su mitingu ostvarili i Amerikanac Fred Kerley na 200 m (19.80 sekundi) te njegov sunarodnjak Michael Cherry na 400 m (44.28 sekundi).

Samo 24 minute nakon što je bila treća u utrci na 100 m, Amerikanka Gabby Thomas pobijedila je na dvostruko dužoj dionici (22.02 sekundi).

U natjecanju bacačica diska olimpijska pobjednica Valarie Allman je bila nedostižna za konkurentice s najdužim hicem od 69,46 metara, što je ipak bilo za dva metra kraće od njenog američkog rekorda (71,46 m) postavljenog prije tjedan dana na mitingu u San Diegu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!