Ostali sportovi

Leon Buzik treći Hrvat u četvrtfinalu Europskog prvenstva u boksu za mlađe seniore

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.04.2022.
Leon Buzik treći Hrvat u četvrtfinalu Europskog prvenstva u boksu za mlađe seniore

Hrvatska je u nedjelju dobila i trećeg predstavnika u borbi za medalje na Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji...

Riječanin Leon Buzik izborio je četvrtfinale u kategoriji do 71 kg uvjerljivom pobjedom nad reprezentativcem Finske Rasmusom Noiosom.

Buzik je dominirao u sve tri runde i s dvije pobjede na EP-u nad predstavnicima Estonije i Finske ušao među najboljih osam u polusrednjoj kategoriji do 71 kg.

Leon Buzik je time već ponovio rezultat s prošlog Europskog prvenstva 2021. godine u Budvi kada se također borio za odličje u četvrtfinalu. Leon će se za medalju boriti u utorak, 19. travnja protiv vrlo opasnog Crnogorca Mirka Šarčevića koji je u osmini finala prekidom pobijedio reprezentativca Švedske.

Uz mladog Riječanina Leona u četvrtfinalu će se za odličja u Sofiji boriti i superteškaš Lovro Pavčec i Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg.

Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji +92 kg prvi će se boriti za medalju u ponedjeljak 18. travnja protiv domaćeg Bugarina Kirila Borisova, doprvaka Europe, a Fabijan Tomkić u utorak, 19. travnja protiv Ukrajinca Oleksija Boklaha, kao i Leon Buzik protiv Crnogorca Mirka Šarčevića.

FOTO: Kokeshi75/Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!