Košarka

Oba prošlosezonska finalista opravdala prednost domaćeg parketa

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.04.2022.
Oba prošlosezonska finalista opravdala prednost domaćeg parketa
Foto: EPA

U druga dva dvoboja prvih utakmica NBA doigravanja, Milwaukee Bucksi i Phoenix Sunsi nisu razočarali. Prošlosezonski finalisti sigurno su krenuli u svoja putovanja do povratka u finale...

Milwaukee Bucksi nisu dopustili iznenađenje u prvoj utakmici serije protiv Chicago Bullsa. U susjedskom dvoboju, Bucksi su odmah u prvoj dionici preuzeli vodstvo i nabili ritam te su to održali do kraja.

Bila je to napadački nešto siromašnija utakmica, ali fizički vrlo čvrsta u kojoj su se Bullsi uvijek iznova pokušavali vraćati nakon početnog većeg vodstva Milwaukeeja. Najbliže su Bullsi stigli pet minuta do kraja, ali onda trica Jruea Holidaya i 8-0 serija rješavaju susret.

29 sekundi do kraja Zach LaVine imao je dalekometni pokušaj za izjednačenje, ali nije bilo za očekivati da će pogoditi iz ogromne udaljenosti i Bucksi uzimaju 93:86 pobjedu.

Giannis Antetokounmpo odigrao je veliku partiju s 27 poena i 16 skokova, dok je 18 dodao Brook Lopez. 15 je ubacio Holiday uz po šest skokova i asistencija. Kod Bullsa je 24 ubačaja i 17 skokova imao Nikol Vučević.

U posljednjoj utakmici slična priča, Sunsi su jako brzo protiv NO Pelicansa stvorili zalihu od čak 23 poena, ali u sjajnoj trećoj dionici New Orleans krenuo se vraćati i došao je do osam razlike na otvaranju četvrte. No, ni u jednom trenutku Pelicansi u ovom susretu nisu vodili.

Pelicansi su se držali i u četvrtoj dionici, ali onda je Chris Paul u dvije i pol minute povezao 11 poena s tri trice i polaganjem te je riješio susret, a Phoenix je na kraju slavio sa 110:99.

Paul je na kraju imao 30 poena uz sedam skokova i 10 asistencija, a 25 poena i osam dodavanja imao je Devin Booker. 21 je dodao Deandre Ayton koji je uhvatio devet skokova. Kod Pelicansa je 25 zabio CJ McCollum, dok je čak 25 skokova uz 18 poena uhvatio Jonas Valančiunas.

FOTO: EPA/MATT MARTON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!