Košarka

NBA objavila finaliste za individualne nagrade, u MVP utrci ostali Giannis, Jokić i Embiid

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.04.2022.
NBA objavila finaliste za individualne nagrade, u MVP utrci ostali Giannis, Jokić i Embiid
Foto: EPA

Novi najkorisniji igrač NBA lige sigurno neće biti Amerikanac. U konkurenciji su ostala tek tri imena, Srbin Jokić, Grk Antetokounmpo i Kamerunac Embiid...

Druge večeri NBA odigravanja, NBA liga objavila je finaliste za individualne nagrade u sezoni koje će se dodijeliti na svečanosti na ljeto nakon završetka doigravanja.

Najviše pogleda je na MVP utrci gdje se u javnosti "lome koplja" oko toga je li Nikola Jokić zaslužio svoju drugu titulu u nizu. Najveći konkurent mu je Joel Embiid iz Sixersa, a tu je u finalu ostao i Giannis Antetokounmpo.

Za novaka godine nije bilo iznenađenja po pitanju završnih kandidata, Scottie Barnes iz Raptorsa, prvi izbor drafta Cade Cunningham te Evan Mobley trojica su najboljih ove sezone.

Za šestog igrača godine u igri su ostali Heatov Tyler Herro, Cam Johnson iz aktualnih finalista i najbolje momčadi regularne sezone, Phoenix Sunsa, kao i iskusni Kevin Love koji je našao novu ulogu u Cavsima.

Za obrambenog igrača godine tu su uobičajeni kandidati Rudy Gobert i Marcus Smart, kao i Mikal Bridges iz Sunsa. Tri sjajna mlada beka konkuriraju za nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

Darius Garland, Dejounte Murray, Ja Morant trojac je koji je svoje momčadi vodio najmanje do play-ina, a Morant je s Grizzliesima bio u samom vrhu lige. Zato je trener Memphisa Taylor Jenkins jedan od kandidata za trenera godine, a društvo mu prave Erik Spoelstra iz Heata te Monty Williams iz Phoenixa.

FOOTO: EPA/Jim Lo Scalzo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!