Košarka

Tatum: 'Mislim da smo svi očekivali da će Smart uzeti šut'

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.04.2022.
Tatum: 'Mislim da smo svi očekivali da će Smart uzeti šut'
Foto: EPA

Junak pobjede Bostona nad Brooklynom Jayson Tatum priznao je nakon utakmice kako je očekivao da će u zadnjem napadu Marcus Smart uzeti šut, a ne dodati njemu na polaganje...

Sjajnu, infartknu završnicu gledali smo u TD Gardenu u prvoj utakmici serije doigravanja između Boston Celticsa i Brooklyn Netsa. Sve je odlučeno polaganjem Jaysona Tatuma sa zvukom sirene.

No, Marcus Smart obavio je veći dio posla sjajnom fintom kojom je na sebe "navukao" dvojicu obrambenih igrača, a onda je dodao za zadnje polaganje. S obzirom na to da je prije toga bio "vruć" s nekoliko pogođenih trica, a da se i inače ne libi šutirati, Smart je iznenadio i svoje suigrače.

Strijelac pobjedničkog koša Tatum ga je pohvalio za dodavanje i čitanje situacije u kojoj je dodao, ali je priznao da nije očekivao taj potez.

"Mislim da smo svi mislili da će Marcus uzeti šut. No, stvorili smo kontakt očima, dodao je sjajno dodavanje i ja sam samo morao položiti", opisao je Tatum posljednji napad.

Tatumu je to je bio 31. poen, a Smart je završio na 20 ubačaja, sedam skokova i šest asistencija, od kojih je zadnja bila i pobjede vrijedna.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!