Košarka

Gorica bez kapetana gostuje na Gripama: 'Nadam se da će ostali nadomjestiti ovaj izostanak'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Gorica bez kapetana gostuje na Gripama: 'Nadam se da će ostali nadomjestiti ovaj izostanak'

Nakon kratkotrajne pauze zbog Uskrsa vraćaju nam se uzbuđenja na domaćim košarkaškim parketima..

Pred košarkašima Gorice je novi izazov, utakmica sedmog kola HT Premijer Lige za prvaka protiv Splita na Gripama. Split je favorit u ovoj utakmici, ali Bikovi su već znali pomrsiti račune Splićanima u prethodnim sezonama. Međutim, ove sezone Žuti su već dva puta svladali Goričane u prvenstvu. U prvom susretu nezaustavljivi su bili Barič i Perković, a u zadnjoj utakmici dominantan je bio Bajo s 23 poena i 11 skokova. Treba računati i na doprinos Ukića, Čampare, Kovačevića, Vuke te posebno Amerikanaca Shortera i Jonesa.

Goričani su se rekuperirali nakon teških iskušenja protiv Cibone i Zadra i sada spremno putuju na ovo izazovno gostovanje.

Mate Kalajžić u posljednje vrijeme igra na reprezentativnom nivou pa se stoga opet našao na širem popisu reprezentativaca. Mate smatra da Gorica nije bez šansi: "U utorak dolazimo u Split. Split je u jako dobrom ritmu jer pobijedili su u zadnje dvije utakmice. Posebno je impresivna bila pobjeda protiv Cedevite Junior. Koliko sam razumio propozicije osigurali su ostanak u ABA ligi tako da sada sigurno lakše dišu i imaju manje pritiska i u domaćem prvenstvu. Mi očekujemo dobru utakmicu i znamo da nismo favoriti, ali mislim da moramo nekoga iznenaditi i uzeti bodove pošto smo kiksali u Zaboku. Tako da imamo poseban motiv za sljedećih par utakmica i pružit ćemo svoj maksimum na ovoj utakmici", riječi su ovog pouzdanog beka Goričana.

Mladen Starčević najiskusniji je trener u HT Premijer ligi i svjestan je da ga čeka težak posao: "Splićani kod kuće tradicionalno igraju na velik broj poena i dosta su uspješni u tome čak i u ABA ligi koja je jača od naše lige. Dakle, očekuje nas dobra, čvrsta i kvalitetna utakmica. Split ima čvrste i jake centre širokih tijela, niže i energetski moćne bekove, odličnog Ukića koji je kao staro vino i protiv nas uvijek igra vrhunski. Nije mi drago da nas upravo sada čeka ovo teško gostovanje jer naš kapetan Borna Kapusta je van stroja. Nadam se da će drugi igrači dati više od sebe da nadomjeste ovaj izostanak i da pokušamo iznenaditi Split na Gripama", zaključio je glavni strateg Gorice.

Utakmica se igra u utorak 19. travnja u dvorani Gripe s početkom u 19 sati.

FOTO: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 1911+186
5Dinamo Zagreb 1713+182
6Zabok 1515+15
7Dubrovnik 1317-54
8Šibenka 1218-49
9Dubrava 1218-117
10Alkar 921-136
11DepoLink Škrljevo 624-318
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!