Košarka

Utakmica karijere Brunsona za poravnanje, Bogdanović odličan kod Jazza

Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Utakmica karijere Brunsona za poravnanje, Bogdanović odličan kod Jazza
Foto: Marin Sušić

Dallas Mavericksi vratili su se u seriju protiv Utah Jazza pobjedom na svom parketu 110:104. Još jednom bez Luke Dončića, ali s vrlo raspoloženim Jalenom Brunsonom...

Utah Jazz imao je veliku priliku otvoriti si vrata prolaza u polufinale konferencije. Luka Dončić propustio je i ovu utakmicu, ali Jazzeri to nisu znali iskoristiti, završnici susreta ostali su samo na Bogdanoviću kao nekom tko može bilo što ubaciti dok su Mavericksi nemilice puniti koš gostiju.

Mavericksi su ubacili 22 trice uz skoro 50 posto uspješnosti, imali su samo tri izgubljene lopte, svega dva napadačka skoka i skoro 20 skokova manje nego Jazz.

Ali imali su prvenstveno izuzetno raspoloženog Jalena Brunsona koji je od prve četvrtine bio vruć i na kraju je probio granicu od 40 poena kao tek peti igrač Dallasa u povijesti.

Znalo se da će Brunson preuzimati odgovornost u izostanku Dončića, ali svejedno ga Jazz nije mogao držati. Priključio mu se i raspucani Maxi Kleber koji je šutirao isključivo trice i to sjajnih 8/11.

Kod Jazza sjajno je krenuo Mitchell pa su ga Mavsi uspjeli usporiti. Odličan je bio i Clarkson pa su ga zaustavile osobne pogreške i sve spomenuto je jednostavno utjecalo na konačan ishod i prvu pobjedu Dallasa.

Upravo dvije vezane trice Klebera donijele su Dallasu vodstvo 102:98 i do kraja susreta Jazz više nije nijednom izašao iz minusa. Zadnjih šest poena Jazza ubacio je Bojan Bogdanović koji je ostavio jako dobar dojam i u drugoj utakmici.

Bogdanović je za 40 minuta ubacio 25 poena (8/11 za dva, 1/4 za tri, 6/7 slobodna) uz pet skokova, najefikasniji bio je Mitchell s 34 poena uz pet asistencija, a Clarkson je dodao 21 poen.

Kod Dallasa Brunson je završio s 41 poenom (6/10 trica) i osam skokova, a Maxi Kleber dodao je 25 poena (8/11 trica) uz šest skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - Utah Jazz 110:104 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!