Košarka

Sixersi i Warriorsi povećali vodstvo, pojavili se Embiid i Curry i donijeli pobjede

Matej Kačan • utorak, 19.04.2022.
Sixersi i Warriorsi povećali vodstvo, pojavili se Embiid i Curry i donijeli pobjede
Foto: EPA

Golden State Warriorsi i Philadelphia 76ersi stigli su do 2-0 vodstva u seriji, a u drugim utakmicama sjajne partije pružile su njihove najveće zvijezde Embiid i Curry...

Iako su u prvim utakmicama serija protiv Toronta, odnosno Denvera odigrali nešto slabije partije, nije bilo za očekivati da se Stephen Curry i Joel Embiid neće "pojaviti" i odigrati mnogo bolje.

Tako je bilo u drugim susretima, glavne zvijezde pridružile su see već zagrijanim i raspoloženim suigračima te su donijeli 2-0 vodstva u serijama.

Warriorsi su bili slično uvjerljivi kao u prvoj utakmici, Nuggetse su deklasirali sa 126:106. Držali su se nekako Nuggetsi do poluvremena, ali onda je krenuo pakleni duo Curry-Poole i raspuhao je suparnika s terena.

44:30 u trećoj dionici donijelo je 20 razlike, a tako je bilo i na kraju. Curry je opet krenuo s klupe i ubacio je 34 poena, od čega pet trica, dok je Poole nastavio gdje je stao s 29 ubačaja i osam asistencija.

Pomogao je Klay Thompson s 21 poenom. Nikola Jokić opet je bio usamljen s 26 ubačaja i 11 skokova, ali nije imao suigrača s preko 12 poena. Serija se sad seli u Denver.

U Kanadu se seli serija s 2-0 vodstvom 76ersa. Ni ovdje nije bilo drame, konačnih 112:97 ublaženo je jer je gostujuća momčad smanjila rezultat u posljednjoj dionici. U furioznoj drugoj četvrtini napravljena je razlika, a u trećoj Raptorsi potpuno razbijeni pa je u jednom trenutku bilo i 29 razlike.

Na kraju se ipak sve zaustavilo na 15, a Sixerse može veseliti sjajna partija Joela Embiida od 31 ubačaja i 11 skokova. On je prvu odigrao nešto slabije, a sad se pridružio Tyreseu Maxeyu koji je imao 23 koša, devet skokova i osam asistencija.

20 poena uz 10 skokova dodao je Tobias Harris, dok je James Harden bio vrlo racionalan i samozatajan s devet potrošenih šuteva za 14 poena uz po šest skokova i asistencija. Kod Toronta je 26 poena zabio OG Anunoby, a po 20 Pascal Siakam (10 skokova) i Fred VanVleet s loših 7/23 iz igre.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!