Nogomet

Tuchel o Lukakuu: 'Sve što mu treba je ta iskra koja će ga pokrenuti'

Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Tuchel o Lukakuu: 'Sve što mu treba je ta iskra koja će ga pokrenuti'
Foto: EPA

Thomas Tuchel i dalje vjeruje u Romelua Lukakua i da Belgijac mora proraditi. Potrebno mu je samo nekoliko golova da se "otvori"...

Ozljede i koronavirus značajno su unazadili Romelua Lukakua koji je jako pao u formi, a kasnije nije niti bio fizički u idealnom stanju da bi se mogao adekvatno dizati. I sada kad su neki igrači opterećeni, mogao je dobiti minutažu, ali ponovno se ispriječila ozljeda.

"Sve što mu treba je ta iskra koja će ga pokrenuti. Možda bi bio starter protiv Crystal Palacea s obzirom na minute koje je dosad odigrao Kai Havertz, no nakon ozljede nije bio fizički spreman", kaže Thomas Tuchel.

U zadnje vrijeme u drugi plan pao je i Trevoh Chalobah koji je dosta igra u ranijoj fazi sezone, ali Tuchel poručuje kako će on uskoro dobiti minute.

"Možda smatra da su te odluke protiv njega, ali to nije istina. Imamo Reecea Jamesa koji je igrao na ovoj poziciji zbog fizičke sposobnosti i brzine. Trevoh je dosad odigrao jako dobru sezonu, malo je pao u formi prije nekoliko tjedana, ali u zadnje vrijeme je dobro radio, ali imamo Thiaga Silvu u formi, Andreasa koji dobro igra, Reecea... Trenira izvrsno i to je ono što tražimo od njega. Vidjet će to na minutaži u sljedećim utakmicama."

FOTO: EPA/VINCENT MIGNOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!