Košarka

Simon: 'Želimo u Milanu do jedne pobjede i onda završiti seriju kod kuće u Istanbulu'

Branimir Korać • utorak, 19.04.2022.
Simon: 'Želimo u Milanu do jedne pobjede i onda završiti seriju kod kuće u Istanbulu'
Foto: EPA

Krenulo je doigravanje u Euroligi, a jedan od hrvatskih predstavnika je Krunoslav Simon koji s Anadolu Efesom brani titulu europskog prvaka...

Košarkaši Anadolu Efesa doigravanje otvaraju u Milanu protiv Armanija koji ga je dva puta svladao ove sezone, ali Kruno Simon vjeruje kako Turci mogu proći na Final Four...

"Svi četvrtfinalni susreti bit će neizvjesni, uvijek je tako. Nekako se Barcelona čini kao najveći favorit protiv Bayerna, a u našem slučaju iako Milano ima prednost domaćeg terena, s njim se može igrati. Izgubili smo obje utakmice ove sezone protiv njih, ali obje su bile na jednu loptu", kaže Simon za Sportske novosti.

Simon ne očekuje posebno efikasne dvoboje, ističe obranu Milana kao vrlo neugodnu i dobru.

"Niti u talijanskom prvenstvu Armani ne igra na puno poena. Ima čvrstu i pokretljivu obranu, ali nemamo izbora, u fazi sezone smo kada više nema popravka. Očekujem da ćemo i mi izgledati drugačije nego ranije iako nismo u idealnom stanju. Micić i Beaubois su bili ozlijeđeni, Pleiss vuče ozljedu, ali svi sada imamo problema, to je taj poodmakli dio sezone."

Simon smatra kako u prvim utakmicama prednost domaćeg terena ipak ne znači toliko puno.

"Prije desetak godina značilo je to puno više, ali sada više nije tako. Jedino ako se ode u petu utakmicu, onda je to izraženije. Mi želimo u Milanu do jedne pobjede i onda završiti seriju kod kuće u Istanbulu."

Anadolu Efes brani naslov prvaka Europe i svi će ga htjeti skinuti s vrha.

"To nam je samo dodatni motiv. Iza nas je nešto slabija sezona i imamo motiv pokazati da bez obzira na sve možemo biti najbolji."

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!