Tenis

Loša forma se nastavlja: Ana Konjuh upisala šesti uzastopni turnirski poraz

Mihaela Bradovski • utorak, 19.04.2022.
Loša forma se nastavlja: Ana Konjuh upisala šesti uzastopni turnirski poraz

Ana Konjuh nikako ne može prekinuti neugodan niz poraza na turnirima. U Istanbulu je upisala već šesti zaredom i oprostila se odmah na startu.

Od pobjede protiv Marte Kostjuk u veljači u prvom kolu turnira u Dohi, Ana Konjuh nikako ne može do prave pobjede. Od tog trenutka odigrala je ukupno osam mečeva i upisala sedam poraza, a jedinu pobjedu ubilježila je u Billie Jean King Cupu protiv 374. igračice svijeta Caijse Wilde Hennemann.

Novi turnirski poraz stigao je na startu turnira u Istanbulu gdje je izgubila od Ane Bogdan u dva seta. Rumunjka je u kvalifikacijama imala lagan posao, ali nije se previše namučila niti protiv Konjuh.

Ana nije loše otvorila meč, povela je s 3:1, ali do kraja prvog seta osvojila je samo jedan gem i prepustila je set Rumunjki sa 6:4.

Vrlo slična priča i u drugom setu. Tu je Konjuh nakon vodstva 3:1 do kraja meča ostala bez ijednog gema te se dosta brzo oprostila od turnira.

Rumunjka je imala deset break lopti i četiri iskoristila, a Ana je iskoristila dvije od tri. Općenito Bogdan je osvojila gotovo dvostruko više poena na reternu nego Konjuh.

WTA Istanbul, prvo kolo:
Ana Bogdan (Rumunjska, Q) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 6:3

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!